Slovenci v Hrastniku potrdili uvrstitev na evropsko prvenstvo

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je tudi v drugi tekmi v Hrastniku, v kvalifikacijah skupine A6 za ekipno evropsko prvenstvo premagala Ukrajino s 3:0. S to zmago so se en krog pred koncem kvalifikacij, v katerem bodo gostovali v Romuniji, dokončno uvrstili na evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 17. septembrom prihodnje leto v Malmöju na Švedskem.

Čeprav je bila kakovostna razlika med slovensko in ukrajinsko reprezentanco v prvi hrastniški tekmi očitna, se je tudi na drugi v tamkajšnji športni dvorani zbralo veliko število gledalcev, ki so že v prvem dvoboju lahko pozdravili svojega someščana, Darka Jorgića. Če je imel včeraj najboljši slovenski namiznoteniški igralec v prvih dveh nizih nekaj težav z Mikito Zavado, je v današnji proti Andriju Grebenjuku, v treh nizih tekmecu prepustil le 13 točk. Od tega jih je šest dosegel v tretjem nizu. Jorgić je v uvodnem nizu povedel že z 9:1, podoben razplet je bil tudi v drugem nizu, medtem ko je v tretjem Grebenjuk nudil nekaj več odpora, vendar nikoli ni resneje ogrozil desetega igralca svetovne lestvice ITTF.

»Vesel, da smo se uvrstili na EP. Dosegli smo dve pomembni zmagi, in čeprav je bila Ukrajina v pomlajeni zasedbi, nismo prav ničesar prepustili naključju. V čast mi je bilo igrati v Hrastniku in upam, da se v prihodnje še vidimo, morda proti kakšni močnejši reprezentanci. Do konca leta me čakajo le še ligaške tekme, v katerih si bomo v Saarbrücknom skušali zagotoviti uvrstitev v končnico prvenstva, zame pa bo najbolj pomembno, da ohranim dobro formo,« je po tekmi z Ukrajinci dejal Jorgić.

Dobro formo je potrdil tudi Deni Kožul, ki je proti Antonu Limonovu, ki je včeraj odvzel niz Petru Hribarju, v začetku prvega niza pobegnil za štiri točke (5:1). Čeprav je Ukrajinec izid na sedmi točki izenačil, zmaga 25-letnega Logatčana ni bila vprašljiva. Tako kot tudi ne v drugem nizu, v tretjem pa je nasprotniku prepustil le točko.

Tudi Peter Hribar, ki je danes igral proti Zamidi, navkljub izgubljenemu drugemu nizu, v katerem je bil večinoma v prednosti, vodil je tudi s 7:4 in 9:7, ni imel večjih težav na poti do svoje druge zaporedne zmage. Tudi na ta način je slovenski reprezentanci še odpustil vrata v boju za prvo mesto v skupini, vendar bodo morali na povratni tekmi v Romuniji, ki bo v začetku prihodnjega leta, zmagati s 3:0.

»Tudi danes smo svojo nalogo opravili na najboljši možni način. S svojo igro sem zadovoljen in vesel, da sem lahko prispeval točko k naši novi zmagi. V nedeljo me v Nemčiji čaka še zadnja letošnja ligaška tekma, prihodnji teden pa še turnir challenger series,« je svoje načrte do konca leta razkril Hribar.

Slovenija – Ukrajina  3:0

Darko Jorgić – Andrij Grebenjuk   3:0 (4, 3, 6)

Deni Kožul – Anton Limonov      3:0 (7, 7, 1)

Peter Hribar – Mikita Zavada       3:1  (5, -10, 7,  6)

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh