ŠD SU v petih letih do naslova državnega prvaka

Neobičajni podvig je uspel namiznoteniškim igralcem ŠD SU, ki bodo v prihodnjih dneh proslavili šele peto obletnico delovanja in že svoj prvi naslov ekipnih državnih prvakov. Novomeščani so tudi v drugi finalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške premagali Kemo Puconce, tokrat s 5:2, v Puconcih je bilo 5:1 za ŠD SU in tako zasluženo prišli do končnega prvega mesta. Pokal jim je predal predsednik NTZS, Marjan Hribar.

V novomeški ekipi so se zavedali, da bodo morali še enkrat prikazati zelo dobro igro, če bodo želeli še drugič premagati neugodne Pucončane, ki so po napetem dvoboju med Jožkom Omerzelom in Damjanom Zelkom, s 3:2 ga je dobil slednji, povedli z 1:0. Toda brata Uroš in Jure Slatinšek sta stvari postavila na svoje mesto. Starejši Jure je bil boljši od Tomaža Pelcarja in Luke Norčiča, mlajši Uroš pa je premagal Norčiča in Zelka. Gostje so po zaslugi Tomaža Pelcarja, ki je bil boljši od mladega Jožka Omerzela, prišli še do ene zmage. Da do preobrata ni prišlo, je poskrbel najboljši igralec slovenskega državnega prvenstva, Uroš Slatinšek, ki je bil na koncu boljši še od najboljšega igralca puconske ekipe, Tomaža Pelcarja.

»Naslov državnih prvakov je zasluženo naš. Odlična predstava Jureta in mene je prevesila tehtnico na našo stran. Oba nisva izgubila niti niza in že to pove, da sva danes oba igrala dobro. Jožko je bil proti Norčiču malenkost prekratek, toda če potegnem črto po vse njegove nastope v letošnji sezoni, si zasluži vse pohvale,« je po osvojenem naslovu državnih prvakov dejal Uroša Slatinšek, ki je s strani Bojana Raka, nekdanjega selektorja slovenske namiznoteniške reprezentance, prejel tudi pokal, namenjen najboljšemu igralcu 1. SNTL za moške.

ŠD SU – Kema Puconci  5:2

Jožko Omerzel – Damjan Zelko   2:3

Uroš Slatinšek – Luka Norčič      3:0

Jure Slatinšek – Tomaž Pelcar    3:0

Uroš Slatinšek – Damjan Zelko   3:0

Jožko Omerzel – Tomaž Pelcar   0:3

Jure Slatinšek – Luka Norčič       3:0

Uroš Slatinšek – Tomaž Pelcar    3:0

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh