ŠD SU v končnico državnega prvenstva s prvega mesta

V 1. SNTL za moške se je s tekmami 18. kroga končal redni del državnega prvenstva, v katerem je prvo mesto po zmagi s 5:3 nad Inter Diskontom v gosteh osvojil novomeški ŠD SU. Ob Novomeščanih in Ravenčanih bosta v končnici igrali še ekipi Kema Puconci I in Savinja I. Pucončani so v zadnjem krogu v gosteh premagali Mengeš I s 5:2, Savinja I pa je morala s 4:5 doma priznati premoč Mariboru. Ljubljanski derbi je s 5:3 pripadel Kajuh Slovanu, medtem ko se je Xiom Muta od prvoligaške konkurenci poslovila z zmago proti Krki s 5:1.

Na Ravnah sta se v zadnjem krogu rednega dela prvenstva pomerili ekipi, ki sta lani igrali v finalu končnice. V prvem delu sezone je ŠD SU doma slavil s 5:3, 5:3 pa je bilo za novomeško ekipo tudi na Ravnah. Spet je bil nepremagljiv Uroš Slatinšek, ki je redni del tekmovanja končal brez poraza, zabeležil je 43 zmag, zadnjo proti Mitji Horvatu, ki ga je v verjetno eni najboljših partij letošnjega državnega prvenstva premagal s 3:2 (11, 8, -4, 9, 13). Po eno zmago sta za ŠD SU prispevala še Jožko Omerzel, ki je s 3:1 presenetil Horvata, in Jure Slatinšek, ki je bil, prav tako s 3:1, boljši od Žige Kristjana Žigona. Za domačo ekipo so po enkrat zmagali Horvat, Žigon in Darko Jamšek.

Že pred zadnjim krogom sta si uvrstitev v končnico zagotovili tudi Pucončani in Savinjčani. Vprašanje je bilo le, kdo bo tretji in kdo četrti. Z zmago v Mengšu so si na koncu tretje mesto zagotovili Pucončani, ki so ob treh zmagah Tomaža Pelcarja in po eni Luke Norčiča in Damjana Zelka ugnali domačo ekipo. Za Mengšane sta bila po enkrat uspešna, Rok Trtnik in Andraž Avbelj.

V najbolj napetem dvoboju zadnjega kroga je Maribor v Lučah premagal domačo ekipo. Do odločilne zmage za goste je prišel Matevž Črepnjak, ki je s 3:1 premagal mladega Brina Vovka Petrovskega. Črepnjak je tudi sicer imel največ zaslug za gostujočo zmago, saj je bil boljši tudi od Patrika Rosca in Jake Golavška, dvakrat pa se je zmage veselil tudi Gregor Komac. Za Savinjčane je bil dvakrat uspešen Golavšek ter po enkrat Rosc in Petrovski.

V Zalogu so se svoje tretje zmage v sezoni veselili Kodeljevčani. S tremi zmagami se je izkazal Andraž Novak, po eno pa sta prispevala Mihael Kocjančič in 14-letni Bor Brodnjak, za katerega je bila to prva zmaga v članskem državnem prvenstvu. V domači ekipi je dvakrat zmagal Bojan Pavič, enkrat pa Filip Kolle.

Čeprav je bila Xiom Muta že pred tekmo s Krko obsojena na izpad, je brez večjih težav premagala Krko I, ki je spet nastopila v pomlajeni zasedbi. Edino zmago za nekdanje večkratne državne prvake je prispeval Aljaž Šmaljcelj, v domači zasedbi, ki bo prihodnje leto igrala v drugi liti, sta bila dvakrat uspešna Matic Slodej in Blaž Lapajne, enkrat pa Alin Lesnik.

Kajuh Slovan v končnico brez poraza

Tekme zadnjega kroga v 1. SNTL za ženske bodo na sporedu 9. aprila, zato pa sta bili v soboto odigrani dve zaostali tekmi. Vodilni Kajuh Slovan je v svoji dvorani v zaostali tekmi 10. kroga s 5:0 premagal pomlajeni Arrigoni, ki je igral brez svoje najboljše igralke Jane Ludvik. Za Kodeljevčanke, ki so redni del prvenstva končale brez poraza, je dvakrat zmagala Enya Moltara, po enkrat pa Nuša Bolte, Tjaša Novak in Lara Opeka. V zadnjem krogu Kodeljevčanke ne bodo igrale, saj je Vesna že pred začetkom prvenstva izstopila iz lige.

Veliko bolj napeto je bilo v soboto na Ravnah, kjer so v tekmi 12. kroga domačinke s 5:4 premagale Logatec. S to zmago si je Inter Diskont najverjetneje zagotovil tudi igranje v končnici. Za domačo ekipo sta po dvakrat zmagali Nuša Kadiš in Polona Horvat, odločilno deveto partijo pa je dobila Lea Kadiš. V logaški ekipi je Nina Zupančič dobila vse tri dvoboje, do ene zmage je prišla še Kaja Okorn.

Logatec neposredno v 2. SNL, NTK B2 Bendl v kvalifikacije

Največ razlogov za dobro voljo v zadnjem krogu 3. SNTL za moške so imeli Logatčani, ki so s 5:3 premagali Škofjo Loko in se neposredno uvrstili v 2. SNTL. Njihov prvi igralec je Miha Podobnik, ki je v ligi dobil vseh 60 dvobojev. Tudi tri proti Škofjeločanov, dve pa je za Logatčane dosegel Nejc Novak.

Že pred tednom dni je B2 Bendl v klubskem obračunu s 5:0 premagal svojo drugo ekipo, vendar je prvenstvo končal na drugem mestu z istim številom točk kot Logatec. S kom bodo igrali v kvalifikacijah za uvrstitev v 2. SNTL, bo kot rečeno znano šele 9. aprila.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh