ŠD SU najboljši po prvem delu državnega prvenstva

V minulih dneh je bilo odigranih nekaj preloženih tekem prvega dela 1. SNTL za moške, ki so največ dobre volje prinesli ekipi ŠD SU I, saj je po zmagi v Puconcih s 5:4 prevzela vodstvo na prvenstveni lestvici. Pucončani so v petek v gosteh s 5:3 premagali aktualnega državnega prvaka, Fužinar Inter Diskont.

V torkovi zaostali tekmi sedmega kroga prve moške namiznoteniške lige je o zmagovalcu dvoboja odločala deveta partija, v kateri je Jožko Omerzel s svojo edino zmago na derbiju Novomeščanom zagotovil obe točki. Proti Luki Norčiču je izgubil le uvodni niz, nato pa je bil v preostalih treh prepričljivo boljši. S tremi zmagami se je v gostujoči ekipi najbolj izkazal Uroš Slatinšek, eno pa je dodal še Jure Slatinšek. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko.

V petek je Kemo Puconce I čakala še zaostala tekma osmega kroga, ki je na Ravnah postregla z maratonskim dvobojem. Domači Fužinar Inter Diskont, ki je minulo soboto v Novem mestu pri ŠD SU izgubil s 3:5, je s 3:5 izgubil tudi Pucončanom. Mitja Horvat je dobil vse tri svoje dvoboje, kar štirje, vsi štirje v korist gostov pa so se končali šele v petem nizu. Damjan Zelko je bil po zaostanku z 0:2 boljši od Luke Breznika in v zadnjem, odločilnem devetem dvoboju, tudi od Žige Kristijana Žigona. Zadnji peti niz je dobil z 12:10. Napet je bil tudi obračun Žigona s Tomažem Pelcarjem, ki je peti niz dobil z 11:9, aktualni slovenski mladinsko podprvak pa je v petem nizu praznih rok ostal tudi v dvoboju proti Luki Norčiču. Še eno, peto zmago za Pucončane je dodal Pelcar, ki je s 3:0 premagal Breznika.

Kema Puconci I – ŠD SU I

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci I

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh