Saarbrücken z Jorgićevo zmago spet v finalu lige prvakov

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v polfinalu zaključnega turnirja lige prvakov s Saarbrücknom pred svojimi navijači s 3:2 premagal Ulm. V ponedeljek bodo branilci naslova v finalu še četrtič zaporedoma igrali z Borussio Düsseldorf, ki je bila s 3:1 boljša od avstrijske ekipe Solex Consult TTC Wiener Neustadt.

Jorgić je po vrnitvi s turnirja v Incheonu, kjer ga je v drugem krogu premagal Kitajec Ling Jingkun, ki je v Južni Koreji osvojil turnir, v finalu je bil s 4:1 boljši od Brazilca Huga Calderana, v prvem dvoboju moral priznati premoč Šveda Trulsa Moregarda. Za izenačenje je poskrbel Patrick Franziska, ki je bil boljši od Dimitrija Ovtcharova, za vodstvo Saarbrückna z 2:1 pa Eduard Ionescu, ki je bil v petih nizih boljši od Quadrija Arune. Razpoloženi Moregard je ugnal tudi Franzisko, tako da je o uvrstitvi v finale odločal dvoboj med Jorgićem in Ovtcharovom. S 3:0 ga je dobil 25-letni Hrastničan.

Borussia Düsseldorf, ki je bila evropski prvak že dvanajstkrat, in Saarbrücken se bosta v finalu lige prvakov pomerila četrtič zaporedoma, lani je bil prvič boljši Jorgić s soigralci. Za Borussio sicer igrajo aktualni evropski prvak Dang Qiu, legendarni Timo Boll in Šved Anton Källberg.

Finale se bo začel ob 14. uri.

TTC Neu-Ulm – Saarbrücken 2:3

Truls MOREGARD – Darko JORGIĆ 3:1 (10, 8, -11, 7)

Dimitrij OVTCHAROV-Patrick FRANZISKA 0:3 (-4, -8, -5)

Quadri ARUNA – Eduard IONESCU 2:3 (4, -9, – 7-, 8, -5)

Truls MOREGARD – Patrick FRANZISKA 3:1 (8, -10, 8, 10)

Dimitrij OVTCHAROV – Darko JORGIĆ 0:3 (-7, – 4, – 8)

Solex Consult TTC Wiener Neustadt – Borussia Düsseldorf 1-3

Frane KOJIĆ – Timo BOLL 0:3 (-5, -5-, – 9)

Ivor BAN – Anton KALLBERG 3:0 (11, 9, 9)

Aleksandr HANIN – Dang QIU 0:3 (-7, -8, -5)

Frane KOJIĆ – Anton KALLBERG 0:3 (-9, -8, -11)

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh