Pucončani namučili državne prvake, do zmage tudi Ravenčani

Pucončani namučili državne prvake, do zmage tudi Ravenčani

V prvi polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške je aktualni državni prvak, ŠD SU, v Puconcih slavil s 4:3, v svoji dvorani pa je Fužinar Inter Diskont s 4:2 premagal Branik Maribor. Drugi tekmi bosta na sporedu v soboto, 13. maja, morebitni tretji pa prihodnjo sredo.

V ponovitvi lanskoletnega finala končnice so Pucončani še enkrat pošteno namučili Novomeščane, ki so v rednem delu prvenstva v gosteh prav tako zmagali s 4:3. Spet je bil Jožko Omerzel tisti, ki je dobil odločilno sedmo partijo, spet pa je bil s 3:0 boljši od Luke Norčiča. Novomeščani so po zmagah bratov Uroša in Jureta Slatinška sicer povedli z 2:0, toda sledile so tri zaporedne zmage puconske ekipe. Damjan Zelko je ugnal Omerzela, dvojica Tomaž Pelcar in Zelko je bila boljša od Uroša Slatinška in Omerzela, za vodstvo s 3:2 pa je poskrbel Pelcar, ki je bil a 3:1 boljši od Jureta Slatinška. Najboljši igralec rednega dela slovenske lige, Uroš Slatinšek je po zmagi s 3:1 nad Zelkom poskrbel za izenačenje, kot rečeno pa je Omerzel branilcem naslova le zagotovil minimalno zmago.

V rednem delu prvenstva so Mariborčani obakrat premagali Ravenčane, s katerimi so predlani igrali v finalu končnice državnega prvenstva. Napeto in izenačeno je bilo tudi v letošnjem prvem polfinalnem obračunu, ki so ga s 4:2 dobili Ravenčani, vendar so bili vsi dvoboji, z izjemo prvega, ko je Mitja Horvat brez izgubljenega niza premagal Matevža Črepnjaka, izenačeni. Gostje so po zmagah Gregorja Komaca in Tomaža Roudija nad Žigo Kristijanom Žigonom oziroma Darkom Jamškom, obakrat je bilo 3:1 za mariborska igralca, povedli z 2:1, toda dvojica Darko Jamšek in Mitja Horvat je izid izenačila. Razpoloženi Horvat je s 3:1 premagal še Komaca, do odločilne zmage pa je prišel Jamšek, ki je bil s 3:2 boljši od Črepnjaka.

Izida prvih polfinalnih tekem v 1. SNLT za moške

Kema Puconci – ŠD SU  3:4

Fužinar Inter Diskont – Maribor  4:2

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh