Prva zmaga Hribarja v ligi prvakov

V zadnji tekmi skupine D rednega dela lige prvakov je v nedeljo priložnost za igro proti danski ekipi Rosilde v vrstah Saarbrückna dobil tudi Peter Hribar. Slovenski reprezentant je bil s 3:1 boljši od Mikkela Hinderssona. Saarbrücken je dvoboj dobil s 3:1, prvo zmago zanj pa je s 3:0 prispeval najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić, ki je včeraj v medsebojnem obračunu v nemškem prvenstvu s 3:1 premagal Denija Kožula.

Aktualni nemški podprvak, ki je bil v lanski sezoni drugi tudi v ligi prvakov, obakrat je moral priznati premoč Borussie Düsseldorf, si je, že pred zadnjim krogom skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, zagotovil prvo mesto v svoji skupini. V zadnjem krogu sta ob Darku Jorgiću in Cedricu Nuytincku priložnost za igro dobila tudi Matthias Hübgen in Peter Hribar, člana druge ekipe Saarbrückna.

V prvem dvoboju je Jorgić brez večjih težav premagal Danca Michaela Mazeja s 3:0 (8, 7, 7), nato pa je bil Nuytinck s 3:1 (9, 8, -7, 6) boljši še od Mikkela Hinderssona. Čeprav je v tretjem dvoboju Alan Bentsen s 3:1 (10, -11, 2, 9) premagal Hübgena, je za končno zmagoslavje domače ekipe poskrbel Hribar, ki je Hinderssona premagal s 3:1 (5, 7, -5, 9).

Prvič v zgodovini lige prvakov bodo v polfinalu igrale vse štiri nemške ekipe. Branilec naslova, Borussia Düsseldorf bo igrala proti ekipi Neu Ulm, Saarbrücken pa čaka obračun z ekipo Postsportverein Mühlhausen. Prve tekme bodo na sporedu med 10. in 14. februarjem, povratne pa med 15. in 19. februarjem.

V zadnji letošnji tekmi nemškega državnega prvenstva pa je Saarbrücken v 11. krogu nemške bundeslige doma premagal Grünwettersbach s 3:1. Domačini so tokrat igrali v polni zasedbi, tudi s Tomasom Polanskym, z dvema zmagama pa se je najbolj izkazal Nuytinck, ki je bil boljši od Ryota Shimmyoa in Denija Kožula. Slovenskega reprezentanta je premagal s 3:0 (6, 9, 6), zato pa je Logatčan v drugem dvoboju dneva odvzel uvodni niz Jorgiću, ki je na koncu vseeno slavil s 3:1 (-8, 4, 4, 7). Saarbrücken je po polovici rednega dela prvenstva drugi z osmimi zmagami, Grünwettersbach pa je osmi s petimi zmagami.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh