Pred odhodom v Pariz še v Saarbrücken

Z dopoldanskim treningom se je včeraj v Vrsarju končal prvi del priprav slovenske moške namiznoteniške vrste, ki jo še drugič zaporedoma čaka nastop na največjem športnem tekmovanju, olimpijskih igrah.

Slovenci so bili navdušeni, da so na skupnem treningu sodelovali še predstavniki petih drugih držav, kjer velja posebej izpostaviti Švede s svojo izjemno ekipo, ki v Parizu meri najmanj med osem najboljših. Podoben cilj imajo vsekakor zagotovo tudi Hrvati in Slovenci, ki so bili med najboljšimi tudi pred tremi leti v Tokiu.

Po nastopu na turnirju Star Contender v Ljubljani so si vsi igralci predvsem zaželeli vsaj dan ali dva brez loparja v rokah in večina je temu tudi sledila. Predvsem je tako razmišljal najboljši Slovenec na svetovni lestvici Darko Jorgić, ki je trenutno na 19. mestu. Med pripravami v Istri je Hrastničan moral še v Nemčijo, kjer so finale državnega prvenstva odigrali šele zadnji dan v juniju. Njegov Saarbrücken je tokrat ostal brez naslova prvakov.

»Tako kot sem vam rekel v Tivoliju, loparčka po tistem zaključku med dvojicami niti nisem mogel več videti. Imel sem ga v torbi, dotaknil pa se ga niti nisem. Za mano je najbolj zahtevnih šest mesecev na moji športni poti. Očitno za svetovno zvezo olimpijske igre niso več pomembne. Prireditelji turnirjev pa so po večini v Aziji in ogromno sem bil na poti. Je pa res, v Aziji so dvorane polne, v Evropi se to ne more zgoditi, niti če pridejo najboljši igralci sveta. Pred finalom sem bil seveda v Nemčiji, tole v zadnjem tednu pa je zares nekaj kar sem dolgo čakal,« je po treningu v Vrsarju dejal Jorgić in nadaljeval: »Tako sproščen in tako željan treninga že dolgo nisem bil. V dvorani je ogromno dobrih igralcev, s katerimi se lahko merim. Raznovrstni so ti igralci in to je le dobro. Zdaj bosta spet dan ali dva, ko misli ne bodo le na mizi, na koncu pa nas čaka seveda še skupni trening v Nemčiji, kjer bodo znova zraven vrhunski igralci. Za nameček drugi in nov slog igranja in priprave. Res moram pohvaliti vse, ki so poskrbeli za take priprave, kot jih imamo tokrat.«

Ob delu s svojimi izbranci je bila vidno zadovoljna tudi Andreja Ojsteršek Urh, ki ji je žal, da ni bilo zraven Aljaža Godca, ki bo četrti v slovenski odpravi v Parizu. Mladi Korošec se bo ekipi priključil v Saarbrücknu.

»Taki kampi, kot je ta, so bili nekdaj povsem običajni vsaj dvakrat, morda celo trikrat letno. Zdaj je vse šlo v drugo smer in za kaj takega v tako natrpanem programu turnirjev ne gre. Ob vsem so vsi igralci prav v tem letu najbolj aktivno lovili tudi točke za svetovno lestvico in možnost nastopanja v Parizu. Nekateri to počnejo še zdaj, saj je šele ta nedelja zadnji dan, ko bomo vedeli, kdo vse bo nastopil na igrah. Mi na srečo težav s tem nismo imeli, saj smo si z ekipnim nastopom priborili štiri olimpijske potnike. Ob Darku bo posamični del turnirja igral tudi Deni Kožul. Tudi mene močno veseli ta pestrost in različnost igralcev, ki jih bomo imeli za mizami v tem obdobju priprav. Za zdaj smo veliko delali tudi na vzdrževanju telesne priprave, v Nemčiji pa pridejo na vrsto malenkosti,« je povedala selektorica Andreja Ojsteršek Urh, ki bo v vlogi pomočnika v Parizu imela moža Jožeta Urha.

Nad pripravami sta bila navdušena tudi Deni Kožul in Peter Hribar, ki sta izkoristila možnost za trening z zares kvalitetnimi nasprotniki. Oba skupaj pa si želita, da bi jim žreb na olimpijskem turnirju v 1. krogu namenil evropsko reprezentanco. Želji sta se takoj priključila tudi najboljši slovenski igralec in selektorica.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh