Poraz z Borussio, Jorgić z mislimi že v Montreuxu

V prvi tekmi polfinala lige prvakov je branilec naslova, Borussia Düsseldorf v gosteh premagala Saarbrücken s 3:0. Darko Jorgić je z 1:3 izgubil proti Švedu Antonu Kallbergu, v soboto in nedeljo pa ga v švicarskem Montreuxu čaka prvi vrhunec sezone, evropski TOP 16.

Saarbrücken je v začetku leta v finalu nemškega pokala s 3:1 premagal Borussio Düsseldorf in že takrat je najboljši slovenski igralec svetovne lestvici, trenutno je na 17. mestu, opozarjal, da je aktualne nemške in evropske prvake težko premagati dvakrat zaporedoma. V drugem polfinalnem obračunu, ki je bil rusko obarvan, je Fakel Gazprom v gosteh s 3:1 premagal ekipo TTSC UMMC.

»Če bi Franziska dobil prvi obračun, bi bilo lahko tudi drugače, ampak na žalost so nam res vrnili za nedavni poraz. Zelo dobro so se pripravili na nas in taktično odigrali praktično brez napake. Sam s svojo igro nisem zadovoljen, saj nisem pokazal niti približno takšne igre kot v finalu nemškega pokala. V prvem nizu sem izgubljal s 3:7, nato pa sem prišel do vodstva z 1:0 v nizih. Imel sem tudi pet zaključnih žogic za izenačenje na 2:2 v nizih, vendar nisem odserviral, kot bi bilo treba, kar je Kallberg izkoristil in takoj napadel s forhendom. Mislim, da se je celotna tekma prelomila na prvih žogicah in vračanju servisa. Vendar polfinale lige prvakov še ni končan, 3. marca nas čaka povratna tekma in upamo na boljši izid,« je prvo polfinalno tekmo lige prvakov komentiral Darko Jorgić, ki ga že konec tedna čaka evropski TOP 16. Predlani je, prav v Montreuxu, osvojil drugo mesto.

»Lani me je v četrtfinalu izločil Matthias Falck, tudi tokrat pa si želim priti čim višje. Za nekaj časa bom lahko pozabil na klubsko tekmovanje in se osredotočil na dvodnevni turnir, ki je pred mano. Čeprav sem v nedeljo izgubil, pozitivno gledam na TOP 16, je pa res, da v zadnjem času moja forma nekoliko niha. Enkrat igram dobro, drugič slabše, ampak upam, da bo v soboto in nedeljo takšna, ko si želim. Žreb bo šele v petek, toda na TOP 16 so tako ali tako sami kakovostni igralci,« pa je Hrastničan dejal o pričakovanjih v Montreuxu.

1.FC Saarbrucken TT – Borussia Dusseldorf 0:3

Patrick Franziska – Dang Qiu     2:3 (7:11, 5:11, 11:9, 13:11, 3:6)

Darko Jorgić – Anton Kallberg  1:3 (10:12, 11:8, 8:11, 13:15)

Tomas Polansky – Timo Boll     0:3 (6:11, 7:11, 9:11)

Na evropskem TOP 16 bodo igrali: Dimitrij OVTCHAROV (Nemčija), Timo BOLL (Nemčija), Mattias FALCK (Švedska), Liam PITCHFORD (Anglija), Simon GAUZY (Francija), Darko JORGIĆ (Slovenija), Marcos FREITAS (Portugalska), Robert GARDOS (Avstrija), Kristian KARLSSON (Švedska), Jonathan GROTH (Danska), Yang WANG (Slovaška), Tomislav PUCAR (Hrvaška), Emmanuel LEBESSON (Francija), Daniel HABESOHN (Avstrija), Barish MOULLET (Švica), Andrej GAČINA (Hrvaška).

Na evropskem TOP 16 bodo igrale: Sofia POLCANOVA (Avstrija), HAN Ying (Nemčija), Bernadette SZOCS (Romunija), Britt EERLAND (Nizozemska), Margarita PESOTSKA (Ukrajina), Elizabeta SAMARA (Romunija), NI Xia Lian (Luksembourg), Hana MATELOV (Češka), YU Fu (Portugalska), Polina MIHAjLOVA (Rusija), Barbora BALAŽOVA (Slovaška), Georgina POTA (Madžarska), Rachel MORET (Švica), Nina MITTELHAM (Nemčija), Yana NOSKOVA (Rusija), SHAO Jieni (Portugalska).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh