Poraz proti mladinskemu svetovnemu prvaku

V osmini finala prvega letošnjega turnirja WTT Contender v Dohi je moral Darko Jorgić priznati premoč Kitajca Lin Shidonga, ki je zmagal s 3:1 (-3, 9, -6, 7). Konec prihodnjega tedna bo Jorgić v Montreuxu branil prvo mesto z zadnjih dveh evropskih TOP 16.

V četrtek je najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trenutno 14. na svetovni lestvici, z dobro igro strl odpor neugodnega Japonca, Yukija Uda. Odlično je začel tudi dvoboj z desetim igralcem sveta, Lin Shidongom, ki je decembra v Novi Gorici postal tudi svetovni mladinski prvak. V prvem nizu je nasprotniku prepustil le tri točke, vendar nadaljevanje za Hrastničana ni bilo več tako uspešno. Mladi Kitajec je vse bolj prevzemal vajeti igre v svoje roke, Jorgić je imel težave z vračanjem njegovih servisov in v drugem nizu je bil po izenačenju na tretji točki ves čas v prednosti. Vodil je tudi že z 10:5, Jorgić je sicer ubranil štiri zaključne žogice, ne pa tudi pete. V tretjem nizu sta bila tekmeca zadnjič skupaj na peti točki, s tremi zaporednimi je Lin Shidong pobegnil na 8:5 in niz mirno pripeljal do konca, v četrtem pa je bilo zadnje izenačenje spet pri 3:3.

»V prvem nizu Lin Shidong ni našel rešitve na moj servis, igral je bolj pasivno, kar sem izkoristil, toda v drugem nizu je dvignil raven svoje igre. Postal je tudi bolj agresiven, spreminjal je svoj servis, kratek, dolg, tako da nisem mogel kakovostno odpreti svoje igre. Preprosto, on je bil tisti, ki je narekoval tempo. Ne preostane mi drugega, kot da pozabim ta obračun in se čim bolje pripravim na evropski TOP 16, ki bo zame zelo pomemben turnir,« je po porazu dejal Jorgić.

V nedeljo bosta v na turnirju WTT Feeder Corpus Christi 2024 v ZDA nastopila Deni Kožul in Peter Hribar.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh