Podprvaki premagali prvake

V 4. krogu 1. SNTL za moške je bil v ospredju derbi v novomeškem športnem centru Livada, kjer sta se pomerila lanskoletna finalista končnice. S 4:2 je zmagal ŠD SU, ki je tako Mariborčanom vsaj delno vrnil za lanskoletni poraz. Z vsemi štirimi zmagami je v ligi tako ob Novomeščanih le še Savinja I, ki je prav tako doma, s 4:1 premagala drugo novomeško ekipo, Krko. Tudi preostale tri tekme so se končale z domačimi zmagami, le da s 4:0. Kema Murexin I je bila boljša od Kajuh-Slovana, Fužinar Inter Diskont od Tempa in Mura Sobota I od Mengša.

Po treh odigranih krogih sta bila tako ŠD SU kot Maribor še brez poraza, s tem, da aktualni državni prvaki niso izgubili niti enega dvoboja. Čeprav so Novomeščani igrali brez izkušenega Jureta Slatinška, jih to ni zaustavilo. Z dvema posamičnima zmagama se je izkazal Uroš Slatinšek, ki je bil boljši tako od Gregorja Komaca kot od Tomaža Roudija, z Jožkom Omerzelom pa sta v dvojicah premagala Komaca in Roudija. V najdaljšem in najbolj izenačenem obračunu je Omerzel s 3:2 (-7, -7, 8, 9, 10) presenetil Matevža Črepnjaka, dober odpor izkušenemu Mariborčanu pa je nudil tudi mladi Mark Gazvoda, ki je izgubil z 1:3. Drugo zmago za mariborsko ekipo je prispeval Roudi, ki je bil boljši od Omerzela.

Najmlajša ekipa v prvi ligi, Savinja I, je na kolena spravila tudi Krko. Spet se je z dvema zmagama izkazal Miha Podobnik, ki je bil z Brinom Vovkom Petrovskim uspešen tudi v dvojicah. Četrto zmago za novi dve točki je Savinjčanom prinesel Vovk Petrovski, s 3:2 pa je edino zmago za krkaše proti Domnu Hohnjecu dosegel Denis Pintar. Za Krko sta igrala še Aljaž Šmaljcelj in Janez Jedlovčnik.

V Puconcih je Kema Murexin prišla do svoje druge letošnje zmage. Kodeljevčani so v Puconce prišli z zelo mlado zasedbo, edini niz zanje pa je osvojil Bor Brodnjak, medtem ko so Brin Peperkok in Vid Nared, tako kot dvojica Brodnjak in Filip Mušić izgubili z 0:3.
Po eno zmago so za domačo ekipo osvojili Tomaž Pelcar, Luka Norčič in Damjan Zelko, Pelcar in Zelko pa sta bila uspešna še med dvojicami.

Brez težav so do novih točk prišli Sobočani, ki so po zmagah Mitje Horvata, Gregorja Zafoštnika in Bojana Ropoše ter dvojice Zafoštnik in Horvat ugnali Mengšane, ki so nastopili v postavi Klemen Jazbič, Aljaž Goltnik in Andraža Avblja.

Čeprav sta Miha Kljajič in Tadej Vodušek v dvojicah namučila Žigo Kristjana Žigona in Darka Jamška, ki sta zmagala s 3:2 (-10, 1, -8, 4, 11), zmaga Ravenčanov na koncu ni bila vprašljiva. Med posamičnimi dvoboji je Žigon ugnal Voduška, Bojan Pavič Patrika Videca, Jamšek pa Kljajiča.

Izidi 4. kroga v 1. SNTL za moške

V 2. SNTL vodi Arrigoni I

Danes so bile na sporedu tudi tekme drugega kroga v 2. SNTL, ki je največ zadovoljstva prinesel ekipi Kema Murexin II, ki je edina prišla do dveh zmag. S 6:4 je premagala Vesno, s 6:3 pa Ilirijo. Na prvem mestu je po štirih odigranih tekmah Arrigoni I, ki je najprej s 6:2 premagal Cirkovce I, nato pa se je z neodločenim izidom, 5:5, razšel s Ptujem. Brez poraza v drugi ligi je ob Pucončanih le še Xiom Muta, ki ima tekmo manj, ob eni zmagi v prvem krogu pa je danes 5:5 igrala tako proti Iliriji kot proti Vesni.

Izidi 2. kroga v 1. SNTL za moške

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh