Po zmagi nad Kanado že v osmini finala

Tudi v svoji tretji tekmi skupine 7 na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji prišli še do svoje tretje zmage. Po Singapurju in Braziliji, ki so ju premagali s 3:1, so prvo mesto v skupini potrdili z zmago proti Kanadi s 3:0. V torek jih čaka še zadnja tekma skupinskega dela proti Maleziji.

Izbrancem Andreje Ojsteršek Urh je bilo delo nekoliko olajšano, ker za kanadsko reprezentanco, ki je pred tekmo s Slovenijo premagala Malezijo in izgubila z Brazilijo, ni igral njen najboljši igralec Eugen Wang.

Že v prvem dvoboju je Darko Jorgić popolnoma nadigral Simeona Martina, ki mu je v treh nizih skupaj prepustil le enajst točk. Nekaj več težav je proti Edwardu Lyju imel Deni Kožul, predvsem to velja za prvi in deloma drugi niz, v prvem je bil boljši Kanadčan, v tretjem in četrtem pa njegova zmaga ni bila več vprašljiva. Svojo nalogo je na najboljši možni način opravil tudi Peter Hribar, ki je proti Matteu Martinu prvi niz dobil na razliko, zato pa je bil v drugem in tretjem nizu veliko boljši nasprotnik.

»Vsekakor nam je bilo brez Wanga na drugi strani nekoliko lažje priti do zmage. Darko in Peter sta svojo nalogo opravila brez večjih težav, medtem ko Deni nekako še vedno v začetku tekme ne najde svojega ritma, ko pa se razigra, igra dobro. Ker se bliža odločilna tekma za uvrstitev v četrtfinale, s čimer bi si zagotovili nastop na OI, ki bo v sredo, bomo tudi proti Maleziji igrali v najmočnejši zasedbi,« je za zdaj zadovoljna s potekom SP zadovoljna Ojsteršek Urhova, selektorica slovenske reprezentance.

Slovenci imajo tako kot Brazilci, ki so že odigrali vse štiri tekme v skupini, šest točk si je slovenska reprezentanca že zagotovila uvrstitev v osmino finala. Sledijo Singapur (5 točk), Kanada (4) in Malezija (3). Prav s slednjo se bo slovenska četa pomerila v torek ob 5. uri po slovenskem času.

Drugo- in tretjeuvrščene zasedbe v osmih skupinah bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Slovenija – Kanada  3:0

Darko Jorgić Simeon Martin  3:0 (4, 4, 3), Deni Kožul – Edward Ly 3:1 (-9, 9, 8, 6), Peter Hribar – Matteo Martin 3:0 (10, 4, 7).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh