Po Singapurju boljši še od Brazilije

Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji je slovenska moška namiznoteniška reprezentanca prišla še do svoje druge zmage v skupini 7. Tudi tokrat s 3:1, po Singapurju pa so danes po dveh zmagah Darka Jorgića in eni Denija Kožula premagali še Brazilijo. Jutri jih čaka tekma s Kanado in v torek z Malezijo.

Brazilska reprezentanca je v Južno Korejo prišla brez poškodovanega Huga Calderana, sedmega igralca svetovne lestvice, toda še vedno gre za ekipo, ki si zasluži spoštovanje. V prvem krogu so Brazilci resda z 0:3 izgubili proti Singapurju, v drugem pa so bili s 3:0 boljši od Kanadčanov. Njihov najboljši igralec v odsotnosti Calderana je Viktor Ishiy (84.), v ekipi pa sta še Guilherme Teodoro (140.) in Carlos Ishida (295.).

Kot prvi je izmed slovenske trojice, v Busanu je še mladi Brin Vovk Petrovski, za mizo stopil Deni Kožul (145.), ki je proti Ishiyu izbojeval pomembno zmago. V tekmi polni preobratov je nekoliko nesrečno izgubil uvodni niz na razliko, v drugem in tretjem pa je svojemu nasprotniku prepustil le po štiri točke. V četrtem nikakor ni prišel do svoje igre, zato pa je v petem samo potrdil, da gre za igralca, na katerega se selektorica Andreja Ojsteršek Urh vedno lahko zanese.

Če je prvi tekmi proti Singapurju najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić (15.) navkljub dvema zmagama ni bil najbolj zadovoljen s svojo igro, je bilo proti Brazilcem popolnoma drugače. Nekaj težav je imel le proti Teodoru v drugem nizu, prvega in tretjega pa je gladko dobil. Tako kot je brez večjih težav opravil tudi z Ishiyo v četrtem obračunu na tekmi, saj je v tretjem Peter Hribar (266.) iz rok izpustil lepo priložnost, da bi Slovenija prišla do maksimalne zmage. V tekmi polni nihanj je slabo začel dvoboj proti Ishidu, nato je gladko dobil drugi niz, v tretjem spet ni prišel do svoje igre, se v četrtem vrnil vanjo, v izenačenem petem nizu pa je spet moral priznati premoč svojega nasprotnika.

»Darko je odigral tako kot mora, Deni bolj z glavo kot v prejšnjem dvoboju proti Singapurcu Koenu, ko je želel vse rešiti na hitro, pa se mu ni izšlo. Če Peter v petem nizu proti Ishidi ne bi dobil tistega nesrečnega ‘pardona’, bi povedel z 9:7 in bi morda tudi od dobil svoj dvoboj. Jutri nas čaka Kanada z nevarnim Kitajcem Eugenom Wangom,« je bila po drugi zmagi svojih izbrancev na SP zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh.

»Danes se že pokazal boljšo igro. Lahko bi dobili že prvi niz, v katerem sem povedel z 8:4, nato pa je bila vidna nekakšna nervoza zaradi včerajšnjega poraza in sem potem ta niz na koncu izgubil na razliko. Na srečo sem se nato zbral in prišel do pomembne zmage, še bolj vesel pa sem, da smo dobili tudi Brazilijo. Jutri nas čaka pomembna tekma s Kanado, da si zagotovimo prvo mesto v skupini, kar je naš osnovni cilj,« je po tekmi z Brazilijo povedal Kožul.

»Igral sem bolje kot včeraj, tako da gre forma v želeno smer. Res sem vesel za zmago celotne ekipne, in da smo korak bližje želenemu cilju, zmagi v skupini. Še vedno potrebujemo eno tekmo, da bomo zanesljivo prvi. Upam, da bodo jutri končali z zmago in si zagotovili prvo mesto,« je Jorgić svoje misli že usmeril v tekmo s Kanado.

»Danes smo zmagali na zelo pomembni tekmi, tako da smo še korak bližje osmini finala.  Odlično je začel Deni, ki je pokazal res vrhunsko predstavo proti 84. igralcu sveta, tako da imam veliko zaupanje vanj tudi v preostanku turnirja. Kapo dol tudi Darku, saj je v štirih tekmah izgubil vse skupaj le dva niza. Pokazal je kako je zanesljiv, še posebej takrat, ko je to pomembno. Jaz sem bil zelo blizu zmage, na koncu se mi žal ni izšlo. Verjamem, da lahko pokažem boljšo predstavo v preostanku turnirja in s tem pomagam ekipi k uvrstitvi na OI,« pa je povedal Hribar.

Slovenija – Brazilija  3:1

Deni Kožul – Vitor Ishiy 3:2 (-12, 4, 4, -6, 6), Darko Jorgić – Guilherme Teodoro 3:0 (4, 9, 4), Peter Hribar – Carlos Ishida 2:3 (-5, 4, -6, 8, -8), Darko Jorgić – Vitor Ishiy 3:0 (8, 8, 5).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh