Oslabljeni Savinjčani praznih rok tudi v Ljubljani

Za največje presenečenje 15. kroga 1. SNTL za moške je poskrbel Kajuh-Slovan, ki je doma s 4:2 premagal Savinjo I, ki pa je v Ljubljano prišla v oslabljeni zasedbi. Doma je s 4:2 proti Kemi Murexin prišel tudi ŠD SU, medtem ko je bil Maribor s 4:0 boljši od Inter Diskonta I. Mura Sobota I, je v gosteh s 4:0 premagala Krko, tekma med Tempom in Mengšem pa bo 15. marca.

Savinja I je prvič v letošnji sezoni izgubila v prejšnjem krogu doma proti Mariboru, ki pa je do dveh točk prišel tudi zato, ker je Miha Podobnik moral oba svoja dvoboja zaradi poškodbe predati. Mladi slovenski reprezentant tokrat v Ljubljano ni šel, namesto njega je igral Mitja Matešič, ki pa ni uspel priti do zmage. Dvakrat je do nje prišel Brin Vovk Petrovski, ki je bil nedavno tega na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu, brez nje pa je ob Matešiču ostal še Domen Hohnjec, prav tako pa so Savinjčani izgubili tudi v igri dvojic, kjer sta s 3:2 v nizih slavila Andraž Novak in Bor Brodnjak. Prav Brodnjak je bil junak tretje letošnje zmage Kajuh-Slovana, saj je dobil še oba svoja posamična dvoboja, eno zmago pa je prispeval še Novak.

Poraz Savinje I je na najboljši možni način izkoristil ŠD SU, ki je po dveh zmagah Uroša Slatinška ter eni Jureta Slatinška in Jožka Omerzela, premagal Pucončane. Za goste je do dveh zmag prišel Damjan Zelko, ki je s Tomažem Pelcarjem slavil v igri dvojic, boljši pa je bil tudi od Jureta Slatinška.

Že v torek Mariborčani gostom z Raven na Koroškem niso prepustili niti ene niza. Svoj zmagoviti pohod so začeli z zmago dvojice Gregor Komac in Tomaž Roudi, ki sta bila nato uspešna še v posamičnih tekmah proti Darku Jamšku oziroma Andreju Baču, medtem ko je Bojana Paviča premagal Matevž Črepnjak.

V petek pa je do prepričljive zmage v Novem mestu prišla Mura Sobota I, ki je imela največ težav v igri dvojic, v kateri sta Mitja Horvat in Bojan Ropoša odpor Denisa Pintarja in Aljaža Šmaljcelja zlomila šele v petem nizu. Oba sta bila nato uspešna še v posamičnih dvobojih, tako kot tudi Gregor Zafoštnik, ki je bil boljši od Matica Vertuša.

Izidi 15. kroga 1. SNLT za moške: ŠD SU – Kema Murexin I 4:2, Kajuh-Slovan – Savinja I 4:2, Maribor – Inter Diskont 4:0, Krka – Mura Sobota I 4:0, Tempo – Mengeš preloženo na 15. marec.

Vrstni red: 1. ŠD SU 26 (55:26), 2. Mura Sobota I 24 (53:14) – tekma manj, 3. Maribor 24 (54:23), 4. Savinja I 22 (49:15) – dve tekmi manj, 5. Kema Murexin I 14 (39:40), 6. Inter Diskont I 12 (33:47), 7. Krka 8 (24:52), 8. Kajuh-Slovan 6 (28:53), 9. Mengeš 6 (23:46) – dve tekmi manj, 10. Tempo 2 (12:54) – tekma manj.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh