Odvzel niz Ma Longu, ne ve, kako bo prišel domov

Darko Jorgić je za letos končal z nastopi na Kitajskem. V prvem krogu finalnega turnirja pokala WTT v Xinxiangu, na katerem nastopa le 15 najboljših igralcev sveta, je bil boljši od njega drugi igralec sveta, Ma Long. Kitajec je najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca premagal s 3:1 (-9, 10, 2, 5).

Na zadnjih dveh WTT turnirjih po ekipnem svetovnem prvenstvu na Kitajskem Jorgić resnično ni imel sreče z žrebom. V Macau je v četrtfinalu naletel na prvega igralca sveta, Fan Zhendong, v Xinxiangu pa že v prvem krogu na Ma Longa. Prvi niz se je za Jorgića končal sanjsko, še boljše se je začel drugi, saj je vodil z 8:4, toda ko mu je začela teči voda v grlo, je izkušeni 34-letni Kitajec spremenil način igranja, dobil končnico drugega niza, nato pa še tretji in četrti niz.

»Predvsem mi je žal za drugi niz, v katerem sem vodil z 8:4, toda na koncu se je pokazala kakovost Ma Longa. Po mojem vodstvu je spremenil taktiko, začel je izvajati čisto drug začetni udarec, ki ga prej ni, žal pa nanj nisem imel odgovora. Boril sem se do konca, dal sem vse od sebe, da bi mu bil bolj konkurenčen, ampak mi žal žreb res ni bil naklonjen. Na zadnjih turnirjih sta me premagala prvi in drugi igralec sveta. S tega vidika si nimam česa očitati, ampak počasi bom moral začeti premagovati kitajske igralce, če se hočem povzpeti na lestvici,« je svoj nastop ocenil Jorgić, ki pa se je znašel v nepričakovani težave.

»Kitajska se spet zapira zaradi covida-19, tako da v tem trenutku niti ne vem, ali bom sploh lahko šel domov, saj se odpovedujejo letalske povezave. Zato niti ne vem, ali bom prihodnji teden sploh lahko nastopil na WTT Contenderju v Novi Gorici. Iskreno upam, da bom lahko prišel in da ne bom na koncu pristal v kakšni karanteni,« je v skrbeh trenutno deveti igralec sveta, ki je na zadnji lestvici ITTF izgubil eno mesto in je zdaj deveti.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh