Od Samsonova v Lignano in na Otočec

V namiznoteniškem centru na Galjevici so se danes končale tridnevne priprave slovenskih namiznoteniških reprezentanc. Ob članskih reprezentantih in reprezentantkah so bili na njih prisotni tudi reprezentančni kandidati v mlajših selekcijah. Vse tri dni je bil na povabilo vodstva Namiznoteniške zveze Slovenije prisoten tudi Vladimir Samsonov, v preteklosti eden najboljših evropskih namiznoteniških igralcev.

Priprave na Galjevici je že septembra načrtovala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance, vse skupaj pa je s svojim prihodom nadgradil še Samsonov, ki ima na Ljubljano lepe spomine, saj je v dvorani Tivoli osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka in pravzaprav začel svoj pohod na evropski in svetovni vrh. V svoji bogati in uspešni karieri je osvojil šest zlatih kolajn, šest srebrnih in štiri bronaste kolajne na EP ter dve srebrni in eno bronasto kolajno na SP.

»Naslednje podobne priprave načrtujemo od 15. do 17. novembra, na katerih bo tudi Darko Jorgić, ki ga tokrat ni bilo z nami. Načrt je, da tudi članski ekipi vsaj nekoliko potrenirata z mlajšimi igralci in igralkami, ki jih konec novembra in v začetku decembra v Novi Gorici čaka svetovno prvenstvo. Dvorana je bila ves čas polno zasedena, saj so se treningom pridružili še nekateri igralci in igralke, ki prihajajo iz drugih krajev Slovenije, vendar študirajo v Ljubljani. Osebno mislim, da so bili treningi dodana vrednost v pripravljalnem obdobju in moram pohvaliti vse za njihovi marljivost, prizadevnost, kar je danes po končanem treningu potrdil tudi legenda svetovnega namiznega tenisa Vladimir Samsonov. Po vsakem treningu je tudi odgovarjal na vprašanja in dal svoje mnenje o tem, kako se je na njemu delalo. Prav tako jim je svetoval, kako prebroditi krizo, ki lahko nastopi v obdobju vsakega igralca,« je ob koncu priprav dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške namiznoteniške reprezentance.

Slovenska selektorica moške izbrane vrste bo v soboto odšla v Frankfurt, kjer bo na turnirju WTT Champions nastopil Darko Jorgić, medtem ko bodo Deni Kožul, Peter Hribar in Aljaž Godec od začetka prihodnjega tedna nastopili na turnirju WTT Contender na Otočcu, vsi trije so že uvrščeni v glavni žreb, medtem ko Tomaža Pelcarja in Damjana Zelka čakajo nastopi v kvalifikacijah. Člansko ekipo bo ob odsotnosti Ojsteršek Urhove vodil Jože Urh.

Aktivni bodo tudi v slovenski mladinski izbrani vrsti, saj jo od nedelje do torka čaka WTT Youth Contender v Lignanu. V. d. selektor za kadete in mladince, Jaka Golavšek, bo ob tej priložnosti računal na Brina Vovka Petrovskega, Miho Podobnika in Domna Hohnjeca (mladinci U-19). Podobnik in Vovk Petrovski bosta z Luko Jokićem in Aleksom Korenom nastopila tudi v kategoriji U-15. Koren bo nastopil še v kategoriji U-13. Ekipo bo vodil Jaka Golavšek.

Znane so tudi igralke, ki bodo na Otočcu branile slovenske barve. V glavni žreb sta že uvrščeni Ana Tofant in Sara Tokić, skozi kvalifikacije pa se bodo nanj skušale prebiti Katarina Stražar, Lara Opeka, Tjaša Novak, Enya Moltara in Lea Paulin. Vodil jih bo v. d. selektor ženske reprezentance Gregor Komac.

Pod vodstvom Miroslava Tokića pa bodo v Lignanu v kategoriji do 19 let igrale: Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat, v kategoriji do 17 let: Enya Moltara in Lana Slatinšek in v kategoriji U-15: Lana Slatinšek.

Na pripravah na Galjevici so bili

Moški: Deni Kožul, Peter Hribar, Aljaž Godec, Tilen Cvetko, Žiga Kristijan Žigon,

Matic Čopar, Domen Hohnjec, Aleks Koren, Nino Šegula, Aljaž Goltnik, Matija Novel, Luka Norčič, Aljaž Šmaljcelj, Bor Brodnjak, Luka Jokić, Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski.

Ženske: Katarina Stražar, Lea Paulin, Lara Opeka, Sara Tokić, Vita Kocjančič, Gaja Mavri.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh