Ob Jorgiću v Džidi tudi Kožul

V sredo se bo v Džidi v Savdski Arabiji začel turnir Saudi Smash 2024 z nagradnim skladom dva milijona ameriških dolarjev. Na turnirju je prijavljenih vseh 22 najboljših igralcev na svetovni lestvici ITTF, med njimi tudi Darko Jorgić, ki v Džidi ne bo edini slovenski predstavnik, saj bo v kvalifikacijah igral tudi Deni Kožul.

Tudi v Savdski Arabiji bodo v glavnih vlogah kitajski igralci, ki so prevladovali tudi na nedavnem svetovnem pokalu v Macau, kjer je v finalu Ma Long premagal Lin Gaoyuana, ki je vodil že s 3:0 v nizih. Lin je v osmini finala s 4:2 premagal Jorgića, v četrtfinalu pa Fan Zhendonga in v polfinalu Japonca Tomokazu Harimota, edinega nekitajskega igralca, ki se je prebil med štiri najboljše. V drugem polfinalu je Ma Long premagal Wang Chuqina, prvega igralca svetovne lestvice ITTF, v četrtfinalu pa edinega Evropejca med osmerico najboljših, Šveda Antona Kallberga.

Medtem ko je Jorgić, ki je na svetovni lestvici ITTF zdaj na 17. mestu, neposredno uvrščen na glavni turnir, bo moral Kožul, ki je na najnovejši svetovni lestvici pridobil tri mesta in je na 124. mestu, igrati v kvalifikacijah. V prvem krogu kvalifikacij bo njegov nasprotnik Portoričan Brian Afanador, ki je na svetovni lestvici na 72. mestu. Če bo slovenski aktualni državni prvak ta dvoboj dobil, bo v drugem krogu igral proti boljšemu iz dvoboja med Pang Yew En Koenom (103) iz Singapurja in Lam Siu Hangom (84.) iz Hongkonga.

Glavni turnir se bo začel v soboto, 4. maja.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh