Na Rakeku bo naslov branila samo Katarina Stražar

Pred manj kot petimi meseci je v organizaciji Ping Pong kluba Rakek in NTZS potekalo 30. državno prvenstvo Slovenije za članice in člane posamezno in dvojice, v soboto in nedeljo pa bo športna dvorana OŠ Rakek spet v znamenju najboljših slovenskih namiznoteniških igralk in igralcev. Žal brez trojice slovenskih reprezentantov, ki bodo manjkali iz opravičljivih razlogov, tako da Darko Jorgić ne bo branil naslova državnega prvaka, zato pa ga bo branila Katarina Stražar.

»Spoštovani igralci, trenerji in vsi ljubitelji namiznega tenisa Najprej se vam zahvaljujem za številne čestitke, ki ste nama jih namenili ob zmagi Darka Jorgića na ETTU TOP 16 CUP v Švici. Pred nami pa je najpomembnejši slovenski turnir, to je DP za člane in članice, ki se ga z Darkom na žalost ne bova mogla udeležiti. Že v ponedeljek odhajava na Grand Smash turnir v Singapur, kjer bo nastopil v glavnem žrebu, medtem ko bo Bojan Tokić igral v kvalifikacijah. Na žalost smo morali nastop Denija Kožula odpovedati, saj je še v fazi rehabilitacije po poškodbi. Covid protokol singapurske vlade določa, da se 14 dni pred prihodom v Singapur lahko gibamo le v določenih državah med katerimi je tudi Nemčija, Slovenija pa je na seznamu držav, za katere je vstopna aplikacija za to tekmovanje bistveno bolj zapletena. Ob tej priložnosti vsem nastopajočim želim uspešno državno prvenstvo in obilo športnih užitkov,« je odsotnost treh najboljših slovenskih namiznoteniški igralcev na državnem prvenstvu pojasnila selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

Ob njihovi odsotnosti se obeta zelo zanimiv boj za naslov državnega prvaka v sezoni 2021/22. Glavna kandidata sta vsekakor Peter Hribar (Krka) in Tilen Cvetko (Xiom Muta), ki igrata v tujini in sta tudi člana slovenske izbrane vrste, v domačem prvenstvu pa v letošnji sezoni še ni izgubil Uroš Slatinšek (ŠD SU), le v enem dvoboju pa do zmage ni prišel še en izkušeni igralec, Mitja Horvat (Inter Diskont). Vsekakor ne gre pozabiti na Tomaža Pelcarja (Kema Puconci), zanimivo pa bo videti, kako visoko lahko posežejo mlajši igralci, Aljaž Godec (Inter Diskont), ki v letošnji sezoni igra v Nemčiji, Brin Vovk Petrovski (Savinja), Miha Podobnik (Logatec) in drugi. Prijavljeno je 75 igralcev.

V ženski konkurenci so med 40 prijavljenimi, z izjemo Alex Galić in Aleksander Vovk, tudi vse najboljše slovenske namiznoteniške igralke. Konec oktobra se je naslova državne prvakinje veselila Katarina Stražar (Mengeš), ki je bila v finalu boljša od Sare Tokić (Letrika). Obe sta bili nedavno tega, tako kot tudi Ana Tofant (Mengeš) in Lea Paulin (Arrigoni) na pripravah v Saarbrücknu, vse štiri pa sodijo v najožji krog favoritinj za prvo mesto na državnem prvenstvu na Rakeku. V ta krog zagotovo sodita tudi Lara Opeka in Tjaša Novak (obe Kajuh Slovan), v zadnjem času je v domačem prvenstvu v dobri formi povratnica po poškodbi Nina Zupančič (Logatec), prvič  v letošnji sezoni pa bo igrala tudi Tamara Pavčnik (Vesna).

V moških dvojicah naslova ne bosta branila Darko Jorgić in Peter Hribar, novi državni prvakinji bosta tudi v ženskih dvojicah, lani sta bili najboljši Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, v mešanih dvojicah pa sta prvič do naslova prišla Žiga Kristijan Žigon, ki ga letos v Rakeku ne bo, in Tjaša Novak. To pomeni, da bomo v dvojicah letos dobili popolnoma nove prvake.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh