Na OI v Parizu tudi slovenska namiznoteniška reprezentanca

Dobre predstave slovenske moške namiznoteniške reprezentance na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji so ji dokončno prinesle tudi nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Po OI na Japonskem bodo to že njene druge zaporedne.

Že pred SP v Busanu je bila slovenska reprezentanca na lestvici ITTF v dobrem položaju, zato je bil že pred njim eden glavnih ciljev, da se prebijejo v osmino finala. To ji je z osvojitvijo prvega mesta v skupinskem delu tekmovanja tudi uspelo, žal pa ji je »ušla« uvrstitev v četrtfinale, ko so proti Danski izgubili z 2:3. S to zmago so Danci na lestvici ITTF prehiteli za 46 točk, vendar je bilo tudi njeno enajsto mesto dovolj, da se uvrsti na OI v Parizu. O tem se je glasno govorilo že v Busanu, vendar Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske izbrane vrste, ni želela ničesar prejudicirati, zato je raje počakala na današnjo uradno potrditev.

»Fantje so si to več kot zaslužili z odličnimi igrami v Busanu, ko so res dali vse od sebe in le za malo se jim je izmuznil zgodovinski rezultat. Z uvrstitvijo med 16 najboljših smo nekako vedeli, da bi to moralo biti dovolj, ampak ne glede na vse, je danes zadovoljstvo še toliko večje. Zdaj se moramo boriti naprej. Ne smemo se zadovoljiti samo s tem, da bomo igrali v Parizu. Pred nami je do konca junija še cela vrsta turnirjev, prvi bo že v četrtek v Singapurju, na katerem bo ob Darku Jorgiću igral tudi Deni Kožul. Zaradi posamične konkurence, ker se bodo postavljali nosilci, bo pomemben prav vsak turnir,« je veselo novico komentirala Andreja Ojsterešek Urh, ki se bo v kratkem začela dogovarjati glede priprav na najpomembnejši športni dogodek v tem letu.

»Določeni pogovori so že stekli, veliko pa bo odvisno tudi od tega, na kakšnih mizah se bo igrali v Parizu,« je še dodala neuničljiva slovenska selektorica.

»Določeni pogovori so že stekli, veliko pa bo odvisno tudi od tega, na kakšnih mizah se bo igrali v Parizu,« je še dodala neuničljiva slovenska selektorica.

»Za tako majhno namiznoteniško zvezo, kot je naša, je to res izjemen uspeh. Zahvala za to gre Andreji, Darku in ekipi, ki so se resnično trudili v zadnjih dveh, treh letih in se posvečali temu, da uvrstimo na olimpijske igre. Potrebno je bilo veliko odrekanja, truda, tako da si resnično zaslužijo čestitke. Na zvezi je, da priskrbi vsem našim ekipam čim boljše pogoje, da bi se morda v prihodnje tudi ženska reprezentanca ob moški uvrščala na tako močne turnirje, kot so olimpijske igre,« pa je dejal Tomaž Kralj, predsednik NTZS.

Sicer pa sta si ob Sloveniji po objavi najnovejše svetovne lestvice ITTF nastop na OI v moški konkurenci priborili še Hrvaška in Indija, v ženski pa Indija, Poljska, Švedska in Tajska.

Slovenske barve bosta v posamični konkurenci branila tudi Darko Jorgić in Deni Kožul.

Ob tem velja dodati še, da bosta tudi letos v Sloveniji dva WTT turnirja. Prvi, WTT Feeder bo že od 26. marca do 1. aprila na Otočcu, drugi, WTT Star Contender pa v ljubljanski dvorani Tivoli, od 11. do 16. junija. »To bo tudi zadnji turnir, ki bo še štel za nastop na olimpijskih igrah. Tudi letos pričakujemo vse najboljše igralce in igralke na svetu,« je še dodal Kralj.

Seznam udeležencev na OI v Parizu

Moške ekipe: 1. Avstralija, 2. Brazilija, 3. Kanada, 4. Kitajska, 5. Tajvan, 6. Hrvaška, 7. Danska, 8. Egipt, 9. Francija, 10. Nemčija, 11. Indija, 12. Japonska, 13. Južna Koreja, 14. Portugalska, 15. Slovenija, 16. Švedska.

Ženske ekipe: 1. Avstralija, 2. Brazilija, 3. Kitajska, 4. Tajvan, 5. Egipt, 6. Francija, 7. Nemčija, 8. Hongkong, 9. Indija, 10. Japonska, 11. Južna Koreja, 12. Poljska, 13. Romunija, 14. Švedska, 15. Tajska, 16. ZDA.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh