Mariborčani zaustavili Sobočane

V sedmem krogu 1. SNTL za moške so bile na sporedu le štiri tekme, saj bo tekma med vodilnima ekipama Savinja I in ŠD SU na sporedu 6. decembra, v Novem mestu. Drugi derbi kroga je bil v Mariboru, kjer so domačini s 4:2 premagali Muro Sobota I. Na preostalih treh tekmah so slavile gostujoče ekipe, Kema Murexin je bila v Velenju s 4:1 boljša od Tempa, Mengeš je s 4:0 premagal Krko, Fužinar Inter Diskont pa s 4:3 Kajuh-Slovan.

 

Junak dvoboja v Mariboru je bil Tomaž Roudi, ki je dobil obe svoji posamični tekmi. V prvi je bil boljši od Bojana Ropoše, v drugi pa še od Gregorja Zafoštnika, obakrat s 3:1, po eno zmago za končno zmago aktualnih državnih prvakov pa sta dodala še Gregor Komac in Matevž Črepnjak. Za gostujočo ekipo je do posamične zmage prišel Mitja Horvat, Sobočani pa so bili uspešni še v igri dvojic, ko sta Horvat in Zafoštnik slavila s 3:2.

Še bolj napeto kot v Mariboru je bilo v dvorani na Kodeljevem. Ljubljančani so bili pred tekmo z Ravenčani edina ekipa, ki v letošnji sezoni še ni okusila slasti zmage, tako pa je bilo tudi po njej. Odlično igro je prikazal Andraž Novak, ki je ob obeh posamičnih dvobojih z Borom Brodnjakom slavil še v igri dvojic, vendar je bilo to premalo, da bi se Kodeljevčani veselili dveh točk. Namesto njih so se veselili ravenski igralci, ki so do zmage prišli zahvaljujoč dvema zmagama Darka Jamška ter po eni Bojana Paviča in Andreja Bača.

Do pomembne zmage so v Velenju prišli Pucončani, ki so z njo ostali v igri za uvrstitev med prve štiri ekipe, ki se bodo po koncu rednega dela prvenstva uvrstile v končnico. Velenjčani so do svoje edine zmage prišli po dvoboju med Tadejem Voduškom in Luko Norčičem (3:2), medtem ko je za Kemo Murexin Tomaž Pelcar dobil oba posamična dvoboja, enkrat je bil uspešen še Damjan Zelko, ki je z Norčičem dobil tudi igro dvojic.

Še drugič zaporedoma so se dveh točk veselili Mengšani, ki so v prejšnjem krogu s 4:3 premagali Tempo, tokrat pa so novomeško Krko premagali s 4:0. Mengšani so svojo zmagoviti niz začeli z zmago v igri dvojic, ko sta bila Klemen Jazbič in Andraž Avbelj boljša od Aljaža Šmaljcelja in Denisa Pintarja, nato je Jazbič s 3:2 premagal Šmaljclja, Avbelj pa s 3:0 Janeza Jedlovčnika. Odločilno četrto zmago je prispeval Aljaž Goltnik, ki je bil s 3:2 boljši od Pintarja.

Izidi 7. kroga 1. SNTL za moške: Tempo – Kema Murexin I 1:4, Krka – Mengeš 0:4, Maribor – Mura Sobota I 4:2, Kajuh-Slovan – Fužinar Inter Diskont I, ŠD SU – Savinja I preloženo na 6. december.

Vrstni red: Savinja I 12 (tekma manj), 2. ŠD SU 12 (tekma manj), 3. Mura Sobota I 10, 4. Maribor 10, 5. Kema Murexin 8, 6. Fužinar Inter Diskont 6, 7. Mengeš 4, 8. Krka 4, Tempo 2, Kajuh-Slovan 0.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh