Mariborčani v Lučah prvi premagali oslabljeno Savinjo I

V derbiju 14. kroga 1. SNTL za moške je v Lučah aktualni državni prvak, Maribor, s 4:3 premagal domačo Savinjo I, za katero je bil to prvi poraz v letošnji sezoni, vendar zanjo ni igral Miha Podobnik. To je bila tudi edina gostujoča zmaga, saj je Kema Murexin I doma premagala Mengeš s 4:2, Mura Sobota I je bila s 4:1 boljša od Tempa, Inter Diskont I s 4:2 od Krke, medtem ko je ŠD SU s 4:0 premagal Kajuh-Slovan.

Savinjčani so sicer dobro začeli derbi z Mariborčani, saj sta Brin Vovk Petrovski in Domen Hohnjec v igri dvojic brez izgubljenega niza premagala Gregorja Komaca in Tomaža Roudija, toda ker je bil Miha Podobnik poškodovan, je bila njihova pot do končne zmage otežena. Tudi zato, ker je Komac s 3:0 premagal Vovka Petrovskega, v šestem dvoboju pa tudi Hohnjeca. Za domačo ekipo je Hohnjec pred tem sicer premagal Matevža Črepnjaka, Vovk Petrovski pa Roudija, a je sedmi dvoboj kot rečeno brez boja pripadel Črepnjaku, tako kot pred tem že Roudiju.

Sedme zmage v sezoni so se veselili Pucončani, ki so igro dvojic izgubili. Boljša od Tomaža Pelcarja in Damjana Zelka sta bila Klemen Jazbič in Andraž Avbelj, ki je za Mengšane slavil tudi v dvoboju proti Luki Norčiču. V domači ekipi sta Pelcar in Zelko dobila oba svoja posamična obračuna.

Brez večjih težav so novi dve točki vknjižili Sobočani. Praznih rok je proti Tadeju Vodušku ostal le Gregor Kocuvan. V igri dvojic sta bila za domačo ekipo uspešna Mitja Horvat in Bojan Ropoša, ki sta slavila tudi med posamezniki. Horvat je bil boljši od Patrika Vidca, ki je moral priznati premoč tudi Gregorja Zafoštnika, medtem ko je Ropoša ugnal Miho Kljajiča.

V tekmi za šesto mesto so Ravenčani premagali novomeško Krko, ki je povedla z 2:0, saj sta Aljaž Šmaljcelj in Denis Pintar zmagala v igri dvojic, Šmaljcelj pa je nato s 3:0 premagal še Žigo Kristijana Žigona. Nadaljevanje tekme je pripadlo domači ekipi, za katero je do dveh zmag prišel Bojan Pavič, po enkrat pa sta do nje prišla Darko Jamšek in Andrej Bač.

Čeprav je ŠD SU proti Kajuh-Slovanu igral brez svojega najboljšega igralca, Uroša Slatinška, ki je hkrati tudi trener ekipe, njegova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Še več, v vseh štirih dvobojih so slavili s 3:0, najprej je to uspelo dvojici Jožko Omerzel in Mark Gazvoda, ki sta zmagala tudi v posamičnih tekmah, eno pa je dodal še Jure Slatinšek. Z zmago so Novomeščani na lestvici prehiteli Savinjčane, ki pa imajo dve tekmi manj.

Izidi 14. kroga v 1. SNTL za moške: Kema Murexin I – Mengeš 4:2, Mura Sobota I – Tempo 4:1, Inter Diskont I – Krka 4:2, Savinja I – Maribor 3:4, ŠD SU – Kajuh-Slovan 4:0.

Vrstni red: 1. ŠD SU 24 (51:24), 2. Savinja I 22 (47:11) – dve tekmi manj, 3. Mura Sobota I 22 (49:14) – tekma manj, 4. Maribor 22 (50:23), 5. Kema Murexin I 14 (37:36), 6. Inter Diskont I 12 (33:43), 7. Krka 8 (24:48), 8. Mengeš 6 (23:46) – tekma manj, 9. Kajuh-Slovan 4 (24:51), 10. Tempo 2 (12:54).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh