Kožul v Novi Gorici le v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah

Kvalifikacijski del turnirja WTT Contender v Novi Gorici se je končal brez slovenskega uspeha. Nazadnje je brez napredovanja med moškimi dvojicami ostal tudi Deni Kožul, ki naj bi moči združil skupaj s klubskim kolegom iz Nemčije, Nemcem Ricardom Waltherjem. Slednji je zjutraj sporočil, da zaradi bolezni ne bo nadaljeval s turnirjem na Primorskem in Deni Kožul se je lahko odpravil le v dvorano za trening, kjer je vsaj preizkusil igralne žogice.


Osmerica kvalifikantov v obeh konkurencah je prispela do prvega cilja, preboja na glavni turnir. Ob tem je prišlo še do ene potrditve, da je turnir izjemno kakovosten, predvsem pa izenačen, saj je kvaliteta precej bolj zgoščena kot lani v Laškem, kjer pa so seveda na poti na svetovno prvenstvo izstopali prisotni Kitajci, na čelu z Wangom Chiqinom, ki je zdaj že tretji igralec svetovne lestvice.
Med tistimi, ki so napredovali iz kvalifikacij, ni prvih nosilcev. Niti med moškimi niti med ženskami. Nemec Kilian Ort se je poslovil v 3. krogu predtekmovanja s Poljakom Samuelom Kulczyckim, ki pa je bil tudi neuspešen v nadaljevanju. Prva nosilka Luksemburžanka pa je bila brez možnosti v zadnjem situ kvalifikacij, ko je bil s 3:0 boljša Slovakinja Tatiana Kukulkova.
Glavni del turnirja se v Novi Gorici začenja jutri ob 10. uri. Uvodni dan bomo videli vse štiri slovenske nastope med posamezniki in tudi tri poskuse preboja v naslednji krog v vseh treh kategorijah dvojic. Osrednja tekma za slovenski tabor bo ob 19.10, ko bo prvi nosilec Darko Jorgić igral z izkušenim Portugalcem Tiagom Apolonio. Že pred tem Jorgića skupaj s klubskim kolegom iz Saarbrückna, Čehom Tomašem Polanskym, ob 10. uri, čaka še dvoboj med moškimi dvojicami. Ob 19.45 bo Deni Kožul igral z Romunom Iiulianom Chirito, ob 14.35 bo Ana Tofant igrala z Yubin Shim iz Južne Koreje, ob 18.35 pa Katarina stražar s Čehinjo Hano Matelovo.
Napisal: NTK Krka Novo mesto

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh