Kožul v Manchestru brez glavnega turnirja

Na turnirju WTT Feeder v Manchestru je bil edini slovenski predstavnik Deni Kožul, ki je bil na pragu uvrstitve na glavni turnir z nagradnim skladom 22.500 ameriških dolarjev, vendar mu je to preprečil Borgar Haug, ki je zmagal s 3:1 (5, -9, -12, -8).

V prvem krogu je aktualni slovenski državni prvak, ki je na svetovni lestvici na 149. mestu, premagal Španca Alberta Vilardella s 3:1 (7, 2, -9, 5). Šestindvajsetletni Logatčan je dobro začel tudi odločilno tekmo za uvrstitev na glavni turnir proti pet let mlajšemu Haugu, ki je na lestvici na 244. mestu. Tekmecu je prepustil le pet točk, v drugem nizu pa je vodil z 9:7, nato pa ni več osvojil točke. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je Norvežan vodil z 9:7, s tremi zaporednimi točkami je Kožul prišel do prve zaključne žogice, nato pa je mlajši tekmec izkoristil svojo tretjo. Tudi v četrtem nizu sta bila tekmeca izenačena, a le do osme točke, v končnici pa je bil spet boljši norveški igralec.

Najvišje postavljeni igralec turnirja je sicer domačin Liam Pitchford, ki na lestvici zaseda 25. mesto, v ženski konkurenci pa je to Američanka Lily Zhang (37.)

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh