Kožul v glavni žreb, Hribar obstal v kvalifikacijah

Na turnirju WTT Feeder Corpus Christi 2024 v ZDA z nagradnim skladom 22.500 ameriških dolarjev se je Deni Kožul po dveh zmagah zanesljivo uvrstil v glavni žreb. Žal v njem ne bomo videli Petra Hribarja, ki je izgubil proti drugo postavljenemu nosilcu kvalifikacij, Portugalcu Joau Monteiru.

Prvi od obeh slovenskih predstavnikov na turnirju v Corpus Christiju je moral za namiznoteniško mizo Hribar, ki je trenutno na svetovni lestvici ITT na 262. mestu. Njegov nasprotnik je bil Monteiro (139.), ki je v izenačenem dvoboju zmagal s 3:1 (8, 8, -16, 8). Portugalec je bil nato boljši še od Romuna Raresa  Siposa s 3:0 (6, 2, 7).

Brez večjih težav pa je svojo nalogo v kvalifikacijah opravil Kožul (144.), ki je v prvem krogu s 3:0 (4, 7, 2) premagal Mehičana Rogelia Castra (372.), nato pa v drugem krogu kvalifikacij še Kanadčana Edwarda Lyja (177.) s 3:0 (7, 4, 9). V prvem krogu glavnega žreba bo igral proti Belgijcu Cedricu Nuytincku (108.)

Za Kožula pa to ne bo edini današnji nastop, saj bosta s Hribarjem igrala tudi v dvojicah. V prvem krogu bosta njuna nasprotnika Američana Senura Silva in Ludovic Gombos.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh