Kožul na Otočcu v osmino finala

Na turnirju WTT Feeder na Otočcu je Deni Kožul v drugem krogu premagal Italijana Johna Oyerbodeja s 3:2 (12, -8, -12, 1, 9). Že danes, ob 19.55, ga čaka dvoboj v osmini finala. Že pred njim sta v drugem krogu poslovila Peter Hribar, s 3:1 ga je ugnal Avstrijec Robert Kardos in Sara Tokić, ki jo je s 3:0 premagala Turkinja Sibel Altinkaya. V četrtfinalu je izpadla tudi mešana dvojica Deni Kožul in Katarina Stražar.

Šestindvajsetletni Logatčan in pet let mlajši Italijan sta se na Otočcu pomerila že v igri dvojic, zmage pa se je v paru s Carlom Rossijem s 3:1 veselil Oyebode. Kožul je igral s Petrom Hribarjem. Tudi njun posamični obračun v drugem krogu je bil izenačen in razburljiv. Bolje ga je začel Oyebode (240. na svetovni lestvici), ki je v prvem nizu povedel s 6:3, na koncu se je zmage veselil Kožul (141.). Drugi niz je bil izenačen do sedme točke, nato je Italijan dosegel dve zaporedni točki in ta niz dobil, v tretjem pa je Kožul z delnim izidom 5:0 prišel do treh zaključnih žogic za vodstvo z 2:1 v nizih, vseeno pa je niz pripadel mlajšemu tekmecu. Vendar nesrečno izgubljeni niz ni zaustavil izredno motiviranega Kožula, ki je v četrtem nizu nasprotniku prepustil le točko, v izenačenem petem nizu pa je izkoristil prvo zaključno žogico.

Dopoldne je v drugem krogu igrala tudi 17-letna Sara Tokić, ki proti Turkinji Sibel Altinkaya (95.) izgubila z 0:3 (-5, -9, -8). Dobro je svoj dvoboj proti izkušenemu 44-letnemu Avstrijcu Robertu Gardosu (104.) začel Peter Hribar (299.), ki je dobil uvodni niz. Žal nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, tako da je Gardos slavil s 3:1 (-4, 5, 8, 5). V četrtfinalu sta v mešanih dvojicah proti Kitajcema Lee Dingshuoju in Lee Weishan z 0:3 (-4, -2, -8) izgubila Deni Kožul in Katarina Stražar.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh