Kožul le še korak do glavnega turnirja

Aktualni slovenski namiznoteniški državni prvak, Deni Kožul, je v drugem krogu kvalifikacij turnirja Saudi Smash v Džidi s 3:0 (10, 9, 3) premagal Lam Siu Hanga iz Hongkonga. V petek, ob 14.30 se bo za uvrstitev na glavni turnir pomeril s Špancem Alvarom Roblesom.

V prvem krogu je 27-letni Logatčan, ki je na svetovni lestvici na 124. mestu, s 3:1 (-9, 6, 7, 10) premagal Portoričana Briana Afanadorja (72.). Še boljšo igro je prikazal proti Lamu (84.), ki je bil v prvem krogu s 3:0 (8, 7, 7) boljši Pang Yew En Koena (103.) iz Singapurja (103.). V prvem nizu je bil večinoma v prednosti Lam, toda le do osme točke. Nato je z 9:8 povedel Kožul, ki je tudi prvi prišel do zaključne žogice, izkoristil pa je drugo.

Tudi v drugem nizu je bil večinoma v vodstvo igralec iz Hongkonga, ki je vodil tudi s 7:4, vendar izredno zbranega in motiviranega Kožula to ni vrglo iz tira. Že na sedmi točki je izid izenačil, Lam je potem povedel z 8:7, kar je bilo njegovo zadnje vodstvo v drugem nizu. Z dvema zaporednima točkama je Kožul prišel do zaključne žogice, tako kot v uvodnem nizu pa je izkoristil svojo drugo.

Najboljšo igro je prikazal v tretjem nizu, v katerem je Lam povedel z 2:0, s kar devetimi zaporednimi točkami pa je Kožul, ki je namizni tenis začel igrati pri osmih letih in na svojem prvem turnirju želel odnehati, že bil na pragu uvrstitve v tretji krog kvalifikacij. Visoke prednosti ni zapravil, še več, Lamu je prepustil le še točko, tako da bo jutri igral proti 49. igralcu sveta, Špancu Alvaru Roblesu, ki je v prvem krogu s 3:1 (-7, 3, 9, 5) premagal Brazilca Vitorja Ishiya (96.), v drugem pa s 3:2 (-7, -8, 9, 6, 8) pa še Grka Panagiotisa Gionisa (91.).

»Z današnjo igro sem resnično zadovoljen. V končnicah nizov sem igral taktično pravilno. Raven igre je dobra, prisotna je samozavest, kajti Roblesa sem premagal na sredozemskih igrah s 3:2, 11:9 v petem nizu, se pa zavedam, da me čaka še en težak dvoboj. Dal bom vse od sebe, in če bom igral kot danes, se lahko nadejam uvrstitve na glavni turnir. V zadnjem času sva veliko trenirala z Darkom Jorgićem, kar se zagotovo pozna. Zdaj se moram dobro spočiti, nato pa pripraviti taktiko za Roblesa,« je pred jutrišnjim obračunom s Špancem dobro razpoložen Kožul, ki bo poleti v Parizu ob ekipnem delu tekmovanja igral tudi na posamičnem olimpijskem turnirju.

Darko Jorgić je že uvrščen na glavni turnir, ki se bo začel v soboto. V prvem krogu bo igral z enim od kvalifikantov.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh