Konec slovenskih nastopov na Otočcu

Slovenskih nastopov na domačem turnirju svetovne serije na Otočcu v namiznem tenisu je konec. Kot zadnji se je v drugem krogu od nadaljnjega tekmovanja poslovil še Deni Kožul, saj je bil s 3:0 (2, 8, 5) boljši od njega Slovak Yang Wang.

Po zahtevnem dvoboju v 1. krogu glavnega turnirja v petkovem večeru s Korejcem Parkom, ki ga je Deni Kožul dobil s 3:2 je že danes opoldan Logatčan znova stopil k igralni mizi. Že ob spoznanju, da bo njegov drugi nasprotnik na Dolenjskem obrambno naravnani Slovak azijskega porekla Wang Yang, je zgolj skomignil z glavo. Za mizo se je pokazalo, zakaj, saj Deni Kožul še enkrat znova ni našel odgovora na obrambno igro nasprotnika. Wang je v prvem nizu slovenskemu prvaku zadnjih dveh let dovolil le dve točki. V drugem nizu je Kožul poskušal najti rešitev, sploh si je želel nasprotnika napasti s čim bolj uspešnimi udarci po sredini mize, kar pa mu v največji meri ni uspevalo. Ko je izgubil drugi niz na osem, je bilo hitro jasno, da pravih rešitev ni in Wang je za preboj v osmino finala dvoboj zaključil z 11:5 v tretjem nizu.

»Vedel sem, kaj me čaka. V Evropi sta dva, morda trije igralci, ki so obrambno usmerjeni. Wang je še posebno zahteven saj igra z drugimi materiali. Posebej se na njihovo igro ne pripravljam in vedno si želim, da nisem na njihovi strani žreba. Žal se to tokrat ni uresničilo in potrdilo se je tisto, kar sem omenil že po petkovi tekmi. Čeprav ni bilo veliko časa, sem preučil nekaj njegovih zadnjih dvobojev, iskal to pot po sredini njegovega dela mize, ampak enostavno so bili moji udarci preskromni, da bi uspel v svoji nameri. Upam, da mi na naslednjih turnirjih žreb ne bo obrambnega igralca namenil tako zgodaj- Zdaj pa je, kar je,« je po porazu povedal Deni Kožul in misli že usmeril v nov podoben izziv, ki slovenske igralce čaka naslednji teden v Varaždinu na Hrvaškem.

Ob Kožulu, ki je uvrščen v glavni žreb, v Varaždinu igrali še Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec, Ana Tofant, Sara Tokić, Lara Opeka in Katarina Stražar, ki bodo igrali v kvalifikacijah. Začele se bodo 2. aprila.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh