Katarina Stražar najbližje glavnemu turnirju

Kvalifikacije na turnirju WTT Feeder na Otočcu slovenski izbrani vrsti niso prinesle veliko uspeha, saj se nihče izmed slovenskih predstavnic in predstavnikov ni uvrstil na glavni turnir. Najbližje napredovanju je bila Katarina Stražar, ki je proti Čehinji Katerini Tomanovski izgubila z 2:3 (-12, 5, 8, -10, -9).

Stražarjeva, ki se večji del lanske sezone ni udeleževala mednarodnih turnirjev in je na svetovni lestvici padla na 562. mesto, je v prvem krogu kvalifikacij s 3:1 premagala Belgijko Margo Degraef. V odločilni tekmi za uvrstitev v glavni turnir je proti Tomanovi, ki je na svetovni lestvici na 266. mestu, sicer osvojila več točk, toda kar tri nize je izgubila na razliko in tako končala tekmovanje.

Že v prvem krogu se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila Lea Paulin, ki jo je s 3:0 premagala Kazahstanka Angelina Romanovska. Prav tako je v prvem krogu izpadla Enya Moltara, ki je z 0:3 izgubila proti Daeun Lee iz Južne Koreje, prav tako je z 0:3 proti še eni igralki iz Južne Koreje, Eunchae Ji izgubila Tjaša Novak, medtem ko je Laro Opeka s 3:0 zaustavila Poljakinja Paulina Krzysiek.

V moški konkurenci se je v drugem krogu kvalifikacij od nadaljnjega tekmovanja poslovil Tomaž Pelcar, ki je bil v prvem krogu prost. Zanj je bil nato v drugem krogu usoden Avstrijec Maciej Kolodziejczyk. Tudi drugi Slovenec v kvalifikacijah, Damjan Zelko, je tekmovanje končal v drugem krogu. V prvem je bil s 3:1 boljši od Avstrijca Lukasa Kramerja, v drugem pa ga je s 3:0 premagal Francoz Alexandre Cassin.

Na glavnem turnirju, na katerem bo nastopilo po 64 igralcev in igralk, bodo tako igrali Deni Kožul, Peter Hribar, Aljaž Godec, Ana Tofant in Sara Tokić, ki so bili nanj uvrščeni neposredno. Hribar se bo v prvem krogu ob 18.20 meril s Špancem Juanom Perezom, tekmec Aljaža Godca bo ob 18.55 tretji nosilec, Hrvat Andrej Gačina, Denija Kožula pa ob 19.30 Kwan Ma Ho iz Hongkonga. Pri ženskah bo Sara Tokić ob 10.35 igrala s Hrvatico Hano Arapović, Ana Tofant pa ob 13.30 s Čehinjo Zdeno Blaškovo.

Jutri bodo na sporedu tudi tekme v dvojicah. V moških dvojic bosta Kožul in Hribar v prvem krogu ob 12.55 igrala proti italijanoma Johnu Oyebodeju in Carlu Rossiju, Sara Tokić in Lea Paulin bosta v ženskih dvojicah ob 17.45 proti Kitajkama Wang Xiaotong in Han Feier, Ana Tofant in Katarina Stražar pa ob isti uri proti Hrvaticama Hani Arapović in Ivani Malobabić. V mešanih dvojicah bosta Sara Tokić in Aljaž Godec ob deseti uri igrala proti italijanski dvojici Gaia Monfardini in John Oyedobe, ob isti uri pa se obeta slovenski obračun med Denijem Kožulom in Katarino Stražar ter Petrom Hribarjem in Ano Tofant.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh