Jorgiću s Saarbrücknom prvič tudi liga prvakov

V povratni finalni tekmi lige prvakov je Saarbrücken po več kot štirih urah in pol v tako imenovanem zlatem nizu z 2:1 v gosteh premagal Borussio Düsseldorf. Branilci naslova so v prvi tekmi zmagali s 3:2, v povratni pa so s 3:2 slavili najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić in njegovi soigralci. Za Saarbrücken je to prvi naslov v ligi prvakov, v njegovem drugem finalu.

Že po domačem porazu je Jorgić dejal, da liga prvakov ni odločena in da Saarbrücken lahko slavi v Düsseldorfu, vendar je v prvem dvoboju Dang Qiu še enkrat premagal Hrastničana, ki je prvi niz dobil. Tudi v drugem je bil nekaj časa v prednosti, na koncu pa se je še enega zmage nad Jorgićem, ki pa je dobil medsebojni obračun v finalu evropskega TOP16, veselil Qiu.

Za preobrat je v drugem dvoboju poskrbel Patrick Franziska, ki je proti domačinu Antonu Källbergu zaostajal že z 0:2 v nizih, vendar je bil v tretjem in četrtem nizu bolj zbran, v petem, ki se igra le do šeste točke, pa je slavil s 6:5. Toda mladi nemški up, Kay Stumper, Takuyi Jinu ni prepustil niti niza, zato pa je vse skupaj spet reševal Franziska, le s to razliko, da je proti Quiju povedel z 2:0 v nizih. V petem nizu pa je še enkrat zmagal s 6:5.

Izredno napet je bil tudi dvoboj med Jorgićem in Källbergom, ki ga je z zmago v četrtem nizu s 13:11 dobil trenutno dvanajsti igralec svetovne lestvice, tako da je o končnem zmagovalcu odločal prvič uporabljeni t. i. zlati dvoboj. Najboljši domači igralec, Qiu, ki je na svetovni lestvici trenutno že osmi, je brez večjih težav z 11:7 premagal Jina, nato pa je bil Franziska še drugič boljši od Källberga, tokrat z 11:6. Tudi Jorgić je bil proti Stumperju ves čas v vodstvu, na koncu pa je z drugo zaključno žogico prinesel svoji ekipi prvi naslov evropskega klubskega prvaka.

»Po več kot štirih urah in pol razburljivih tekem je težko najti prave besede. Doma smo izgubili z 2:3, a smo verjeli, da lahko zmagamo. Danes sem dobro začel dvoboj proti Qiuju, vendar je še enkrat pokazal, kako močan je, predvsem psihično. Igral je z veliko različicami in tudi proti Franziski je bil odličen, toda Patrick je pokazal, zakaj je kapetan naše ekipe in nas je popeljal do končnega uspeha. Na koncu je odločalo to, da smo ohranili bolj mirne glave, kar velja tudi za moj dvoboj s Källbergom, ko sem v četrtem nizu zaigral taktično in bolj agresivno in se izognil petemu nizu,« je o rednem delu povratne tekme finala lige prvakov dejal Jorgić, o t. i. zlatem dvoboju pa: »Mislim, da je odločala taktika. Vedeli smo, da bo Qiu igral prvi dvoboj, zato smo začeli z Jinom, ki ga je nazadnje premagal, vendar tokrat ni imel veliko možnosti. Spet je odlično igral Franziska, ki praktično ni naredil nobene napake, medtem ko sem imel sam proti koncu niza nekaj težav, vendar sem ostal zbran in ta dvoboj dobil. To je naš prvi naslov v ligi prvakov in veselimo se že novih izzivov.«

Za Jorgića bodo novi izzivi prišli že kaj kmalu, saj že v četrtek potuje na Kitajsko, kjer ga čakata WTT Champions turnirja, prvi v Xinxiangu (9. do 15. april), drugi pa v Macau (17. do 23. april), kjer bodo igrali praktično vsi najboljši igralci na svetu. Za konec azijske turneje bo od 23. do 29. aprila igral še na WTT Star Contenderju v Bangkoku.

Borussia Düsseldorf – 1. FC Saarbrücken TT 2:3

QIU Dang – Darko JORGIĆ 3:1 (9:11, 11:9, 11:7, 11:7)

Anton KÄLLBERG – Patrick FRANZISKA 2:3 (11:8, 11:9, 7:11, 8:11, 5:6)

Kay STUMPER – Takuya JIN 3:0 (11:6, 11:9, 11:9)

QIU Dang – Patrick FRANZISKA 2:3 (9:11, 8:11, 11:8, 12:10, 5:6)

Anton KÄLLBERG – Darko JORGIĆ 1:3 (9:11, 6:11, 11:6, 11:13)

Zlati dvoboj

Borussia Düsseldorf – 1. FC Saarbrücken 1:2

QIU Dang – Takuya JIN 11:7

Anton KÄLLBERG – Patrick FRANZISKA 6:11

Kay STUMPER – Darko JORGIĆ 9:11

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh