Jorgić v polfinalu evropskega TOP 16 proti soigralcu iz Saarbrückna

Darko Jorgić se je predlani v Montreuxu, na svojem prvem evropskem TOP 16 uvrstil v finale, kjer ga je zaustavil šele Nemec Timo Boll. Tudi letos se zgodovina, vsaj, kar se finalistov tiče, lahko ponovi, saj sta se oba uvrstila v finale. Boll bo v njem igral proti mlademu Švedu Trulsu Möregardhu, Jorgića, ki je v osmini finala premagal Danca Jonathana Grotha s 4:0 in v četrtfinalu še Avstrijca Daniela Habesohna s 4:2, pa ob 13. uri čaka dvoboj s klubskim soigralcem v Saarbrücknu, Nemcem Patrickom Franzisko.

Triindvajsetletni Hrastničan, ki je bil januarja v odlični formi, v februarju pa v nekoliko bolj sprejemljivi, je v Montreuxu prišel po porazu v polfinalu lige prvakov, kjer je njegov Saarbrűcken izgubil proti Borussii Düsseldorf. Toda v prvem krogu Jorgić priti Grothu, 38. igralcu svetovne lestvice, ni imel večjih težav. Danca je premagal s 4:0 (5, 5, 7, 2), njegov nasprotnik v četrtfinalu pa je bil, morda nekoliko presenetljivo, Habesohn, 44. igralec sveta, ki je v prvem krogu na kolena spravil Francoza Simona Gauzya (22.).

Tudi četrtfinalni obračun z dvanajst let starejšim Avstrijcem je 17. igralec sveta začel odlično, v četrtem nizu pa je vodil že s 5:2, pri šesti točki pa sta bila nasprotnika že skupaj. Do konca niza Habesohn Jorgiću ni oddal več niti točke, boljši je bil tudi v petem nizu. Šele v šestem je najboljši slovenski namiznoteniški igralec spet vzpostavil ravnotežje, prišel do dveh zaključnih žogic, Avstrijec je izid na deseti točki izenačili, vendar do preobrata ni prišlo. Jorgić je slavil s 4:2 (8, 9, 6, -6, -7, 11).

»Po vodstvu s 3:0 v nizih in 5:2 v četrtem sem začel igrati preveč pasivno in čakal na napake Habesohna. Na drugi strani je Avstrijec začel igrati vse boljše, tako da sem bil nekaj časa resnično v stresu, ampak na koncu se je vse dobro razpletlo. Bolj sem zadovoljen s prvo tekmo. Dobro sem serviral in dobro vračal nasprotnikove servise, tako da Groth ni imel rešitve. V polfinalu se bova pomerila s Franzisko, s katerim se zelo dobro poznava. Vsekakor gre za odličnega igralca, upam pa, da bom končno našel pravo igro zanj, in da ga bom prvič premagal na uradnih tekmovanjih,« je po uspešnem prvem dnevu evropskega TOP 16 dejal Jorgić.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh