Jorgić v petem nizu le strl odpor neugodnega Freitasa

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, je z zmago začel turnir WTT Champions, na katerem v Macau od dvajsetih najboljših igralcev svetovne lestvice manjka le devetnajsto uvrščeni Jonghoon Lim iz Južne Koreje. V prvem krogu je s 3:2 (-8, 5, 9, -10, 3) ugnal izkušenega Portugalca Marcosa Freitasa, jutri pa ga čaka klubski obračun z Nemcem Patrickom Franzisko.

Očitno je, da so v zadnjem obdobju portugalski igralci usojen slovenskim, saj sta se po nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu v Chengduju, v katerem je v osmini finala s 3:0 slavila Portugalska, v Macau pomerila Jorgić in Freitas. S Chengduju je Freitas premagal Kožula, medtem ko je osmi igralec svetovne lestvice moral priznati premoč Joau Geraldu. Ni prav veliko manjkalo, da bi se Hrastničan tudi v Macau srečal z Geraldom, ki je po hudem boju izgubil s Franzisko z 1:3 (-9, -3, 11, -19).

Toda za zmago v uvodnem krogu se je ob Franziski moral krepko potruditi tudi Jorgić, ki je odpor najboljšega portugalskega igralca, 33. na svetovni lestvici, strl šele v petem nizu.

»Kot kaže res ne moremo brez Portugalcev. Tako kot vsaka prva tekma na turnirjih, je bila tudi ta težka, sploh zato, ker je Freitas izredno izkušen igralec. Pred letom dni sem ga v Katarju premagal s 3:0, vendar sem vedel, da tokrat ne bo šlo tako zlahka. Vodil sem že z 2:1 v nizih in 6:3 v četrtem, nato je Freitas povedel z 10:7, na deseti točki sem ga ulovil, pa na koncu ta niz vseeno izgubil, zato pa sem se v petem zbral, ga res odigral z glavo, vsako točko posebej in ga zanesljivo dobil,« je dvoboj z deset let starejšim tekmecem opisal 24-letni Jorgić, ki se je dotaknil tudi jutrišnjega obračuna s Franzisko. Nemec je Slovenca julija premagal na turnirju WTT Champions European Summer Series 2022 v Budimpešti.

»S Patrickom se seveda zelo dobro poznava, velikokrat sva že igrala drug proti drugemu, še vedno pa nisem pozabil na poraz v Budimpešti, ko sem imel kar v dveh nizih po tri zaključne žogice in vseeno izgubil z 0:3. Ampak jutri bo nov obračun, dvorano sem spoznal, tako da s te strani ne bo izgovorov. Od prve točke naprej bom moral biti agresiven, boljše vračati servise kot danes, predvsem pa ohraniti mirno glavo in verjamem, da Patricku lahko vrnem za nekaj zadnjih porazov,« je jutrišnji obračun napovedal aktualni evropski podprvak.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh