Jorgić v Montreuxu uvodoma z Geraldom

V večernih urah je bil danes v Montreuxu žreb prvega kroga na evropskem TOP 16, ki bo potekal v soboto in nedeljo. Prvo mesto na njem brani Darko Jorgić, ki je bil najboljši tudi leta 2022, v prvem krogu pa bo 25-letni Hrastničan igral s Portugalcem Joaom Geraldom. Tekma se bo začela ob 10.20.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec se je z mešanimi občutki vrnil s prvega letošnjega turnirja WTT Star Contender v Dohi, kjer je v osmini finala izgubil z aktualnim mladinskim svetovnim prvakom, Kitajcem Lin Shidongom, ki je nato izgubil šele v finalu proti rojaku Wang Chuqinom. Mladi Kitajec je v četrtfinalu recimo izločil tudi prvega igralca sveta, Fan Zhedonga, ki je Jorgića v začetku leta premagal na WTT Finals, ki se je prav tako odvijal v Dohi. Prav tekma s Fan Zhedongom je bila dokaz, da se Jorgić, ki je na svetovni lestvici zdaj na 15. mestu, vrača v svojo najboljšo formo.

»To je bila tekma, po kateri sem bil, čeprav sem izgubil, po dolgem času zadovoljen s svojo igro,« je pred začetkom turnirja v Montreuxu za spletno stran evropske namiznoteniške zveze (ETTU) dejal Jorgić, ki bo v Švici torej branil dvakratni zaporedni naslov.

»Vsekakor ga je bilo lani težje ubraniti, kot leto pred tem osvojiti. Še zlasti težko je bilo proti Dang Quiju v finalu in še pred tem z Dimitrijem Ovtcharovom v polfinalu. To bo sicer moj peti nastop na tem turnirju, na katerem je konkurenca vedno vrhunska, zmagati na njem pa je nekaj posebnega. Traja le dva dni, poln je vrhunskih obračunov, občinstvo je odlično, mesto prečudovito, tu je še Ženevsko jezero, tako da resnično včasih uživam na polno. Montreux je na neki način moje mesto,« je še dejal Jorgić.

V prvem krogu bo njegov nasprotnik Geraldo, trenutno 37. na svetovni lestvici. Tri leta starejši Portugalec je v preteklosti že premagoval Jorgića, ki bi v primeru zmage v soboto, ob 18.20 igral z boljšim iz dvoboja med Švedom Antonom Kallbergom in Ukrajincem Jaroslavom Žmudenko.

»Na TOP 16 ni lahkega nasprotnika. Darku žreb ni najbolj pisan na kožo, toda vse je že premagoval, na takšnem tekmovanju pa tako ali ni tako nobenega, za katerega bi lahko rekli, da je lahek nasprotnik,« pa je pred začetkom turnirja dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske reprezentance.

Pari 1. kroga evropskega TOP 16: Felix Lebrun (Fra) – Liam Pitchford (Ang), Anders Lind (Dan) – Alexis Lebrun (Fra), Truls Möregard (Šve) – Tomislav Pucar (Hrv), Alvaro Robles (Špa) – Dimitrij Ovtcharov (Nem), Darko Jorgić (Slo) – Joao Geraldo (Por), Jaroslav Žmudenko (Ukr) – Anton Kallberg (Šve), Marco Freitas (Por) – Loic Stoll (Švi), Jonathan Groth (Dan) – Dang Qiu (Nem).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh