Jorgić v Džidi boljši tudi od Luma

Na turnirju svetovne serije Saudi Smash v Džidi, z nagradnim skladom dva milijona ameriških dolarjev, je Dako Jorgić v drugem krogu s 3:0 (3, 6, 6) premagal Avstralca Nicholasa Luma. V sredo se bo v osmini finala pomeril z boljšim iz dvoboja med Kitajcem Ma Longom in Južnim Korejcem Jangom Woojinom, ki bosta igrala danes popoldne.

V prvem krogu je imel najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trenutno je 17. na svetovni lestvici ITTF, kar precej težav, da je v petem nizu strl odpor Francoza Cana Akkuza (135.), v drugem krogu pa je 18-letnemu Lumu (40.) v treh nizih skupaj prepustil le 15 točk.

Že v prvem nizu je 25-letni Hrastničan napovedal, da bi bil lahko njegov dan, saj je s sedmimi zaporednimi točkami svojega nasprotnika pustil pri treh točkah. Tudi začetek drugega niza je bil v popolni domeni Jorgića, ki je povedel s 7:0, še najbolj izenačen pa je bil tretji niz. V njem je Lum še vodil s 5:3, do konca pa je osvojil le še točko.

»Igra je bila na precej višji ravni kot včeraj. Lum je imel veliko težav z vračanjem na moj servis, ves čas sem bil agresiven in mu nisem dovolil, da bi razvil svojo igro. Prav tako sem bil ves čas osredotočen na igro. Vesel sem preboja v osmino finala, videli pa bomo, s kom bom igral v sredo. Vsekakor bom naredil vse, da se na tem turnirju prvič uvrstim v četrtfinale,« je bil po dvoboju dobro razpoložen Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh