Jorgić prvi nosilec v Novi Gorici, na glavnem turnirju tudi Kožul, Tofant in Stražar

Čeprav se je po porazu Darka Jorgića proti Ma Longu na finalnem turnirju pokala WTT v Xinxiangu nekoliko zapletalo okoli njegovega odhoda domov, je najboljši slovenski namiznoteniški igralec že doma. Na turnir WTT Contender v Novi Gorici, ki se bo začel v ponedeljek s kvalifikacijami, bo prvo postavljeni nosilec. V glavnem žrebu bo tudi Deni Kožul, ženski konkurenci pa Ana Tofant in Katarina Stražar.

V dvorani OŠ Milojke Štrukelj je že vse pripravljeno za gostovanje vrhunskih namiznoteniških igralcev, ki bodo pri nas nastopili na prvem turnirju po Mastersu v Xin Xiangu, kjer sta zmagala prva igrala sveta Kitajka Sun Yingsha in lanski prvak iz Laškega, Kitajec Wang Chuqin. Najboljših kitajskih igralcev tokrat v novembru ne bo v Evropo, kar pa nikakor ne pomeni, da pred nami ni izjemno močno in zahtevno tekmovanje. Sploh za tiste, ki so zadnji mesec preživeli na Kitajskem, in med njimi je tudi prvi nosilec turnirja pri moških Darko Jorgić. Hrastničan se je že vrnil na evropska tla, v Novo Gorico pa pride v sredo.

»Vedno je lepo igrati pred domačim občinstvom in se turnirja v Novi Gorici že močno veselim. Ne vem sicer kakšne posledice bo prineslo enomesečno bivanje na Kitajskem. Morda kaj še pride za mano, ampak tu bom prvi nosilec in po dveh zaporednih porazih z najboljšima igralcema sveta si nadvse želim tudi zmag za mizo. Vem pa, da bom tarča prav vseh nasprotnikov, čaka pa nas zelo zahtevna naloga,« je sporočil Darko Jorgić pred prihodom na Primorsko.

Ob tekmovalni ring se bo po bolezni vrnila tudi njegova trenerka in selektorica slovenske moške vrste Andreja Ojsteršek Urh, ki je za turnir prijavila pet slovenskih igralcev. Ob tem, da je njen hrastniški rojak že del najboljše deseterice na svetu, bo v naslednjih tednih in mesecih zelo pomembno, kaj bosta predvsem opravila Deni Kožul in Peter Hribar: »Če začnem pri Darku, sem prepričana, da ima še veliko rezerv pri svoji igri, ki jo je pokazal tudi na vzhodu. Žal je nazadnje tarnal o poškodbi, ampak upam, da bo to do začetka njegovih tekem že bolje. Zdaj predvsem potrebuje, da nekoliko umiri glavo. Na tem turnirju bo pomembna vsaka naša zmaga. Točkovanje je novo. Glavni turnir pa prinaša že ob morebitnem uspehu v 1. krogu lepo število točk. Deni je bil že v prvi stoterici igralcev sveta. Tja tudi sodi, ampak to je treba potrditi za mizo. Te zmage bo treba začeti zbirati. Enako velja tudi za Petra in tudi Tilna Cvetka. To bo več kot dobra priložnost, da se pokaže, kaj kdo velja v tej konkurenci,« je povedala Andreja Ojsteršek Urh, ki komajda čaka da znova ujame ritem velikega odmevnega turnirja.

V Novi Gorici bomo videli tudi pet slovenskih nastopov v ženski konkurenci. Na glavnem turnirju sta s povabilom že Ana Tofant in Katarina Stražar. Žensko vrsto še naprej vodi Vesna Ojsteršek: »Možnost smo imeli, da bi prijavili šest igralk. Ker istočasno v Italiji poteka tudi mladinski turnir, smo nekatere poslali tja. Novo točkovanje veliko ponuja, seveda če to znaš izkoristiti. To pomeni, treba je zmagovati. Posebnih priprav z igralkami nismo imele, smo pa ves čas v navezi. Konec koncev smo v zadnjih dveh mesecih imele skupaj dve evropski prvenstvi. Kot že od nekdaj pa je tudi v našem športu pomembno le zmagovanje. Le to bo pripeljalo tudi, katero od naših igralk čim više na lestvici. Tudi med 100 najboljših, kjer je bila nazadnje Alex Galič.«

Turnir se bo začel v ponedeljek dopoldan, kvalifikacije bodo končane v sredo pozno popoldne. Igralo se bo tudi v kategoriji dvojic, finalni obračuni pa bodo na sporedu prvo novembrsko nedeljo.

Prvi krog kvalifikacij: Lea Paulin je prosta, Sara Tokić (Slo) – Aiya Alimbayeva (Kaz), Lara Opeka (Slo) – Marie Migot (Fra), Tilen Cvetko (Slo) – Daius Movileanu (Rom), Peter Hribar (Slo) – Jordan Wykes (Sir) in Aljaž Godec (Slo) – Hunor Szocz (Rom).

Pripravil: NTK Krka

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh