Jorgić po zmagah nad Geraldom in Kallbergom v polfinale Montreuxa

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, je v prvem krogu evropskega TOP 16 v Montreuxu s 4:2 (2, -7, -6, 8, 12, 3) premagal Portugalca Joaa Geralda, v četrtfinalu pa prav tako s 4:2 (4, -5, 9, -8, 7, 6) še Šveda Antona Kallberga. Polfinalno tekmo bo igral v nedeljo, ob 13. uri, njegov nasprotnik pa bo ali Nemec Dang Qui ali Portugalec Marcos Freitas.

Dvakratni zaporedni zmagovalec evropskega TOP 16, ki tudi brani lanskoletni naslov, je v dopoldanskem delu današnjega programa na najboljši možni način začel dvoboj z neugodnim Geraldom, ki mu je prepustil le dve točki. Toda levoroki Portugalec, sicer 37. na svetovni lestvici, je bil v drugem in tretjem nizu skorajda nerešljiva uganka za Hrastničana, ki je v četrtem le prišel do svoje igre, v petem pa je izkoristil svojo drugo zaključno žogico. Eno je imel tudi Geraldo, ki pa v šestem nizu ni več sledil igri Jorgića.

Še bolj izenačen, čeprav se je končal z istim izidom, je bil dvoboj s Kallbergom, ki je bil v prvem krogu s 4:0 (10, 8, 4, 7) boljši od Ukrajinca Jaroslava Žmudenka. Trenutno 16. igralec sveta, se pravi mesto za Jorgićem, je bil, podobno kot Geraldo, v prvem nizu brez pravih možnosti, zato pa je Šved prepričljivo dobil drugega. V tretjem nizu je Jorgić zaostajal s 4:6, ob boljšem servisu, ki mu je končno le stekel, pa je prišel do dveh točk prednosti (9:7) in po drugi zaključni žogici povedel z 2:1 v nizih.

V četrtem nizu je Kallberg povedel s 5:0, vodil je tudi še s 7:2, vendar ga je na sedmi točki Jorgić ulovil, toda končnica je spet pripadla švedskemu igralcu. Peti niz je bil izenačen do šeste točke, nato pa je Jorgić nasprotniku prepustil le še točko. Ko je v šestem nizu najboljši slovenski namiznoteniški igralec povedel s 7:1, se mu je že nasmihal nastop v polfinalu, toda Kallberg se mu je s štirimi zaporednimi točkami približal na 5:7, vendar do preobrata ni prišlo, kajti 25-letni Hrastničan je bil dovolj zbran, da je samo še enkrat več potrdil, da mu dvorana v Montreuxu nadvse ustreza.

»Že ko sem videl žreb, sem vedel, da mi ne bo lahko, kajti Geraldo me je na zadnjem SP celo premagal. Res je, da sem lani turnir začel bolj prepričljivo, z dvema zmagama s 4:0, ampak letošnji je eden najtežjih v zadnjih letih, kajti nihče od nasprotnikov ni lahek. Dobro je, da sem proti Geraldu navkljub nihanjem v igri ostal zbran in zasluženo zmagal. S Kallbergom se odlično poznava, vedela sva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega, na koncu sem bil jaz bolj zbran, tudi agresiven in to mi je prineslo še drugo zmago. V polfinalu bom skušal tekmo odigrati s čim manj nihanji, s še bolj mirno glavo in se skušam še tretjič zaporedoma uvrstiti v finale,« je po zmagi nad Kallbergom dejal Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh