Jorgić je svetovni pokal v Macau začel z zmago

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je v svoji prvi tekmi svetovnega pokala ITTF v Macau v skupini 12 premagal Portugalca Tiaga Apolonia s 4:0 (13, 6, 5, 6). Jutri se bosta v skupini 12 pomerila Sangsu Lee iz Južne Koreje in Apolonia, v sredo pa bo na sporedu še dvoboj med Jorgićem in Leejem.

Nagradni sklad svetovnega pokala v Macau, na katerem so zbrani praktično vsi najboljši namiznoteniški igralci sveta, znaša milijon ameriških dolarjev. Drugačen je tudi sistem tekmovanja, kot smo ga bili do zdaj navajeni na največjih turnirjih. V skupinskem delu tekmovanja se igrajo štirje nizi, kar pomeni, da je izid lahko tudi neodločen, 2:2, od osmine finala naprej pa se bo igralo na štiri dobljene nize.

Sodeč po svoji uvodni tekmi v Macau spremenjeni sistem tekmovanja Jorgiću ni delal večjih težav. Že v prvem nizu je bil na pragu gladke zmage, saj je proti 37-letnemu Apolonii vodil že z 10:7, vendar se je Portugalec vrnil v igro, najprej ubranil tri zaključne žogice, po izenačenju na 10:10 pa še eno. V napeti končnici je imel nato Apolonia dvakrat priložnost, da osvoji uvodni niz, na koncu pa je Hrastničan le izkoristil svojo peto zaključno žogico.

Manj razburljivi so bili preostali trije nizi. V drugem je bilo zadnje izenačenje pri izidu 5:5, v drugem in tretjem nizu pa pri izidu 2:2, do konca vseh treh nizov pa je bilo vse v znamenju najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca.

»Prvi niz je bilo nekaj težav, morda sem po vodstvu z 10:7 igral nekoliko preveč tvegano, toda na koncu je pomembno, da sem odigral do konca in tekmo dobil. Vsekakor je to težek sistem tekmovanja, saj moraš biti zbran za vsako točko, vsak niz, kajti na koncu ti lahko prav ena točka prinese napredovanje iz skupine. Tako da ni popuščanja, ni podarjanja točk in to je zanimivo za gledalce. Je pa neugodna skupina, kajti čez dva dni me čaka Lee, ki je premagoval tudi Kitajce in iskreno upam, da bom prikazal še boljšo igro. Želim si, da bi do konca turnirja igral konstantno, brez popuščanja, mislim pa, da sem v dobri formi, žogico dobro čutim, na sistem pa je pač treba privaditi in upam, da se uvrstim v osmino finala,« je po prvem dvoboju v Macau dejal Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh