Hribar in Kožul obstala pred vrati polfinala

Na turnirju WTT Feeder v Corpus Christiju v ZDA sta Peter Hribar in Deni Kožul v četrtfinalu izgubila proti nemški dvojici Cedric Meissner in Ricardo Walther z 2:3 (-7, 7, 9, -15, -7).

V prvem krogu moških dvojic sta Hribar in Kožul brez težav s 3:0 (7, 4, 10) premagala Američana Ludovica Gombosa in Senura Silva. Njuna zmaga je bila pričakovana, lepo priložnost, da bi se uvrstila v polfinale turnirja v Corpus Christiju pa sta imela tudi proti Meissnerju in Waltherju. V četrtem nizu sta ubranila kar tri zaključne žogice in izenačila izid na 10:10, nato sta imela Nemca še eno zaključno žogico, ki sta jo prav tako rešila, na pragu zmage pa sta bila pri njunem vodstvu s 13:12. Žal sta bila neuspešna, Nemca sta spet prevzela pobudo in izkoristila šesto zaključno žogico.

V odločilnem petem nizu sta Hribar in Kožul zaostajala že z 0:4, razlika štirih točko pa je bila tudi ob koncu. Takšna je bila razlika tudi v uvodnem nizu, v katerem je bil izid na peti točki še izenačen, zato pa je slovenska dvojica v drugem nizu ves čas pobudo, v izenačenem tretjem pa sta do vodstva z 2:1 v nizih prišla že po prvi zaključni žogici.

S porazom v četrtfinalu moški dvojic sta Hribar in Kožul tudi končala svojo ameriško pot. V posamični konkurenci je Kožul po dveh zmagah v kvalifikacijah obstal v prvem krogu, ko ga je premagal Belgijec Cedric Nuytinck, medtem ko je Hribarja v prvem krogu kvalifikacij zaustavil Portugalec Joao Monteiro, ki bo v četrtfinalu igral proti Američanu Jinbao Maju, medtem ko je Nuytinck v drugem krogu izgubil proti Nemcu Steffenu Mengelu.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh