Felix Lebrun bo prvi nosilec v Ljubljani

Čeprav na letošnjem WTT Star Contenderju v Ljubljani, ki se bo začel prihodnji torek s kvalifikacijami, ne bo kitajskih igralcev in igralk, bo na njem udeležba odlična. Prvi nosilec bo mladi Francoz Felix Lebrun, Darko Jorgić, kot najboljši slovenski igralec bo deseti nosilec, v ženski konkurenci pa bo prva nosilka Japonka Hina Hayata, peta igralka sveta.

V moški konkurenci bo v ljubljanski dvorani Tivoli od 34 najboljših igralcev na svetovni lestvici ITTF nastopilo kar 26. Praktično bodo manjkali le kitajski igralci, ki se že pripravljajo za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, v ženski konkurenci pa bo udeležba nekoliko bolj okrnjena.

Prvih deset nosilcev v moški konkurenci bodo ob Felixu Lebrunu še Brazilec Hugo Calderano (8.), Japonec Tomokazu Harimoto (9.), Nemca Dang Qiu (10.) in Dimitrij Ovtcharov (11.), Šved Anton Kallberg (12.), Egipčan Omar Assar (13.), Portugalec Marcos Freitas (14.), Nemec Patrick Franziska (16.) in Darko Jorgić (17.).

V ženski konkurenci bo prvih deset nosilk ob Japonki Hini Hayati še Shin Yubin (7.) iz Južne Koreje, Japonki Miwa Harimoto (8.) in Mima Ito (10.), Portoričanka Adriana Diaz (11.), Cheng I-Ching (12.) iz Tajvana, Japonka Miu Hirano (13.), Jeon Jihee (15.) iz Južne Koreje, Xiaoxin Yang (16.) iz Monaka in Brazilka Bruna Takahashi (17.).

Slovenske barve bodo v Tivoliju ob Jorgiću branili še Deni Kožul (122.) in Peter Hribar (238.), ki sta že uvrščena na glavni turnir, tako kot v ženski konkurenci tudi Ana Tofant (271.), Sara Tokić (279.), Lara Opeka (536.) in Lea Paulin (694.). V kvalifikacijah pa bodo v torek igrali še Brin Vovk Petrovski (414.), Aljaž Godec (576.), Miha Podobnik (670.), Tjaša Novak (535.) in Katarina Stražar (627.).

Povezava do promo videa: https://www.youtube.com/watch?v=a7zg6dRgKgg

Uradna stran prvenstva: https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2870

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh