Drugi dan kvalifikacijskega dela v Novi Gorici brez slovenske zmage

Ob pisanem sporedu uvodnega dne turnirja WTT Contender v Novi Gorici z osmimi slovenskimi predstavami je drugi dan ponudil le dva slovenska nastopa. Žal oba neuspešna. V kvalifikacijah tako ostaja le še Deni Kožul v kategoriji moških dvojic, kjer bo igral z Nemcem Ricardom Waltherjem in bo nastopil jutri.

Dan, ki bo prinesel vse udeležence glavnega turnirja posameznikov, se začne v četrtek. Obenem bo to dan, ko se bodo začeli boji tudi med dvojicami in to v vseh treh kategorijah. Tudi s Katarino Stražar in Denijem Kožulom v mešanih dvojicah ter Darkom Jorgićem in Tomasom Polanskym v moških dvojicah, ki so na glavni turnir uvrščeni neposredno.

V slovenskem taboru sta danes za mizi v OŠ Milojke Štrukelj prvi stopili domačinka Sara Tokić in Koprčana Lea Paulin, ki sta sploh prvič združili moči v igri dvojic. To se je najmanj v prvih dveh nizih dalo videti na daleč tudi tistim, ki niso vsak dan na namiznoteniškem treningu. Tretji niz je ponudil že nekaj več igre tudi s slovenske strani, sestri Anna in Katarzyna Wegrzyn iz Poljske, pa sta v svojo korist odločili tudi tretji niz, ki se je končal na 10. Končni izid je bil 3:0 (7, 3, 10) za Poljakinji. Izkušenejša v slovenski dvojici Lea Paulin je po dvoboju povedala: »Seveda se je videlo, da prvič igrava skupaj in le želim si, da bi tudi v prihodnje še kdaj združili moči. Tudi na daleč se vidi, da prav veliko skupnih treningov nimamo, obenem pa gre za turnir, ki je z našega vidika zelo močan in običajno niti nimamo možnosti nastopiti na tako močnem turnirju. Sama sem seveda bolj kot namiznemu tenisu zapisana študiju in tudi to se da videti, ko pride do merjenja s tako kvalitetnimi igralkami, ki so tokrat pri nas.«

Tudi mnogo bolj uigrana moška dvojica Tilen Cvetko – Peter Hribar ni imela prav nobene možnosti z nasprotnikoma iz Hongkonga. Lam Sin Hang in Ng Pak Nam sta že v uvodnem nizu pokazala precej več znanja. V tretjem nizu je kazalo celo na uspeh domače dvojice, vzhodnjaka pa sta svojo igro dvignila, ko je bilo to potrebno in tretji niz dobila s 13:11. Igralca iz Hongkonga sta zmagala s 3:0 (5, 4, 11) Slovenca nista izkoristila dveh zaključnih žogic za niz, Azijca pa sta zaključila dvoboj takoj ko sta dobila priložnost za to. »Ni kaj. Turnir je zelo kakovosten. Res je, da ni vrhunskih Kitajcev kot lani v Laškem, ampak kakovost je močno zgoščena tako v posamični kot v konkurenci dvojic. Nasprotnika nama na začetku nista dala dihati. Ko sva mislila, da sva se le rešila te uvodne nemoči pa sta, ko sva jima to omogočila, ponujeno tudi takoj izkoristila,« je ob svojem zadnjem dvoboju v Novi Gorici povedal Tilen Cvetko, ki se bo v naslednjih mesecih povsem posvetil zaključku študija filozofije. Peter Hribar pa se bo posvetil pripravam za reprezentančni dvoboj z Romuni v kvalifikacijah za nastop na ekipnem Evropskem prvenstvu. Slovenija bo naslednji teden v Črnomlju gostila Romunijo.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh