Dobili smo nova državna prvaka do 21 let

 

Po koncu letošnjega državnega prvenstva do 21 let so bili najbolj zadovoljni v taboru prireditelja, NTK Mengeš, saj sta oba posamična naslova ostala doma. Katarina Stražar je v ženskem finalu premagala Laro Opeko (Kajuh Slovan), Rok Trtnik pa je bil boljši od Žige Kristijana Žigona (Fužinar Inter Diskont). V igri dvojic sta naslova pripadla Nuši Kadiš in Lei Paulin (Fužinar Inter Diskont) – Arrigoni) ter Aljažu Godcu in Žigi Kristijanu Žigonu (Fužinar Inter Diskont).

V ženski konkurenci do 21 let so v Mengšu nastopile vse najboljše slovenske igralke, v zadnjem trenutku tudi Aleksandra Vovk (Krka). Prva favoritinja za naslov državne prvakinje je bila Katarina Stražar, ki je nedolgo nazaj navduševala s svojimi igrami na olimpijskih kvalifikacijah na Portugalskem. Stražarjeva je že v svoji predtekmovalni skupini z dvema prepričljivima zmagama najavila, da je v dobri dnevni formi, kar je potrdila tudi v finalni skupini, kjer pa vse le ni bilo tako gladko. V prvem krogu je imela proti Poloni Horvat (Fužinar Inter Diskont) nekaj težav le v prvem nizu, zato pa ji je v četrtfinalu dober odpor nudila Katja Kranjc, ki ji je odvzela tudi dva niza. Veliko napora je navkljub zmagi s 4:1 morala vložiti tudi proti lanskoletni državni prvakinji do 21 let, Tjaši Novak (Kajuh Slovan), saj so se kar štirje nizi končali na razliko. Tri je dobila igralka Mengša, enega pa Novakova.

Še težjo pot do finalnega obračuna je imela Lara Opeka, ki je bila lani v Lučah tretja. Po zmagi v svoji predtekmovalni skupini in zmagi nad Nušo Kadiš (Fužinar Inter Diskont) je Opeka v četrtfinalu s 4:3 premagala Leo Paulin (Arrigoni), to pa ji je, tudi po zaslugi Tare Kobetič (Mengeš), ki je v četrtfinalu presenetila reprezentantko Aleksandro Vovk (Krka), odprlo pot do finala. V polfinalu članica Kajuh Slovana Kobetičevi ni oddala niti niza. Prvi trije nizi finalnega obračuna med Stražarjevo in Opeko so bili zelo izenačeni, nato pa sta bila preostala dva niza popolnoma v znamenju Mengšanke, ki je slavila z izidom 4:1 (11, 14, -11, 2, 7).

Svojega prvega naslova državne prvakinje se je tako veselila Katarina Stražar, druga je bila Lara Opeka, tretje mesto pa sta si delili Tjaša Novak in Tara Kobetič. Nastopilo je 31 igralk.

Tudi Rok Trtnik prvič do naslova v tej kategoriji

Za novo veselje v domačem taboru je v konkurenci do 21 let poskrbel tudi Rok Trtnik, sicer drugo postavljeni nosilec. Nekaj dela mu je z zmago proti prvo postavljenemu nosilcu Jožku Omerzelu (ŠD SU) olajšal Ravenčan Žiga Kristijan Žigon, ki je dobro unovčil svoj nastop na mednarodnem mladinskem Contender turnirju na Portugalskem. V Vili Realu je resda ostal praznih rok, vendar je odigral nekaj močnih dvobojev, kar mu je koristilo tudi v Mengšu. Po zmagi nad Aljažem Goltnikom v osmini finala, je v četrtfinalu brez izgubljenega niza premagal še Jožka Omerzela. Dobro formo je potrdil tudi z zmago v polfinalu proti Mihaelu Kocjančiču, v finalu pa je moral priznati premoč Trtnika. Mengšan, ki je pred tem premagal Filipa Kolleta (Vesna), Mitjo Omerzela (ŠD SU) in v polfinalu še aktualnega mladinskega državnega prvaka Aljaža Godca, je do naslova državnega prvaka prišel z izidom 4:1 (-5, 9, 10, 6, 7).

V konkurenci 44 igralcev je prvič do naslova državnega prvaka do 21 let tako prišel Rok Trtnik, drugi je bil Žiga Kristijan Žigon, tretje mesto pa sta si delila Aljaž Godec in Mihael Kocjančič.

Nuša Kadiš in Lea Paulin najboljši med dvojicami

Zelo izenačen je bil finalni obračun med ženskimi dvojicami. Prvi favoritinji sta bili sicer Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki sta se brez večjih težav uvrstili v finale. V četrtfinalu sta bili boljši od dvojice Katja Kranjc in Ina Unger (Cirkovce), v polfinalu pa sta brez izgubljenega niza premagali še Ravenčanki Leo Kadiš in Polono Horvat. Tekmo več sta do finalnega obračuna morali igrati Nuša Kadiš in Lea Paulin, ki sta morali igrati že v osmini finala, kjer sta premagali Zalo Kontelj in Katarino Lešnjak (Vesna), s 3:1 pa sta v četrtfinalu premagali še dvojico Kajuh Slovana, Enyo Moltaro in Nušo Bolte. Štiri nize sta za zmago potrebovali tudi v polfinalu, kjer sta bili boljši še od druge dvojice Kajuh Slovana, Lare Opeka in Tjaše Novak. V finalu sta Ravenčanka in Izolčanka prikazali morda svojo najboljšo igro na prvenstvu in s 3:2 (-6, 6, -9, 8, 10) premagali Vovkovo in Stražajevo.

Prvo mesto sta osvojili Nuša Kadiš in Lea Paulin, drugi sta bili Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, tretje mesto pa so si delile Lara Opeka in Tjaša Novak ter Lea Kadiš in Polona Horvat.

Mladinska državna prvaka najboljša tudi do 21 let

Pred štirinajstimi dnevi sta se Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon naslova državnih prvakov v dvojicah veselila že na mladinskem prvenstvu na Rakeku, v Mengšu pa sta bila najboljša še do 21 let. Ravenčana sta v finalu premagala brata Jožka in Mitjo Omerzela (ŠD SU) s 3:1 (-4, 10, 8, 7), v polfinalu sta bila boljša od domačinov, Roka Trtnika in Aljaža Freliha, pred tem pa sta bila premagala še Mitjo Zavca in Tima Pavlija, prav tako igralca Mengša. Brata Omerzel sta na poti do finala ugnala Dejana Jovanovića in Roka Grada (Savinja – Mengeš) in v polfinalu še brata Marsela in Nina Šegula (Ptuj – Kema).

Naslov državnega prvaka med dvojicami do 21 let sta osvojila Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon, druga sta bila Jožko in Mitja Omerzel, tretje mesto pa so si delili Rok Trtnik in Aljaž Frelih ter Marsel in Nino Šegula.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh