Deni Kožul do glavnega turnirja v Düsseldorfu

Aktualni slovenski državni prvak je na turnirju WTT Feeder v Düsseldorfu samo potrdil, da je v dobri formi. Drugo postavljeni nosilec kvalifikacij se je uvrstil v glavni turnir, kjer se bo jutri, ob 13.30, pomeril z Japoncem Satoshijem Aido, ki je bil nanj uvrščen neposredno.

Čeprav je bil 26-letni Logatčan v kvalifikacijah drugo postavljeni nosilec, je imel na poti do glavnega turnirja vse prej kot lahko nalogo. V prvem krogu kvalifikacij je bil resda prost igralec, zato pa je v drugem krogu naletel na Italijana Carla Rossija, ki ga je premagal v izredno izenačenem obračunu s 3:2 (-11, 6, -9, 8, 12). Izkazalo se je, da je bil to njegov najtežji obračun v kvalifikacijah, saj je v tretjem krogu s 3:1 ugnal Japonca Yuma Tsuboija s 3:1 (-8, 6, 8, 3), v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir pa še Norvežana Borgarja Hauga s 3:0 (7, 6, 11).

»Forma je za zdaj dobra, borim se točk za točko, predvsem pa skušam ostati miren v končnicah. Danes sem oba dvoboja odigral mentalno zelo dobro, ves čas sem bil osredotočen na igro in to mi je prineslo zmagi,« se je današnjih obračunov dotaknil Kožul, ki bo jutri igral proti Japoncu Satoshiju Aidi, ki je na svetovni lestvici na 84. mestu.

»Če koga, si v prvem krogu nisem želel prav njega, saj je nekaj vmes med napadalcem in obrambnim igralcem. Toda na koncu bo vse odvisno od moje igre, če bom igral, kot znam in še nadgradil dozdajšnjo igro na turnirju, si lahko obetam napredovanja Pred spanjem si bom še enkrat ogledal posnetke z njegovo igro, jutri pa ga bom skušal premagati,« je odločen trenutno 147. igralec sveta.

V Düsseldorfu je igrala tudi Ana Tofant, ki je z 2:3 (-6, 12, 6, -11, -9) izgubila proti Iranki Elini Rahimi. Brez glavnega turnirja je ostala tudi iranska igralka, i je v odločilni tekmi za napredovanje morala priznati premoč Kitajki Qi Fe.

Nagradni sklad v Düsseldorfu je 20 tisoč ameriških dolarjev. Prvi nosilec je Nemec Dang Qui, trinajsti igralec svetovne lestvice ITTF, v ženski konkurenci pa je prva nosilka njegova rojakinja Nina Mittelham.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh