Azijci ne ležijo Darku Jorgiću

Drugi turnir v Dohi, WTT Star Contender, ni bil tako uspešen za slovenske predstavnike, kot je bil prvi, ko sta se Katarina Stražar in Ana Tofant uvrstili v polfinale dvojic. Tokrat sta izpadli že v kvalifikacijah, kjer je bilo zanju konec tekmovanje tudi v posamični konkurenci, v kvalifikacijah pa je izpadel tudi Deni Kožul. Danes je v drugem krogu, v prvem je bil prost, tekmovanje končal tudi Darko Jorgič. S 3:0 (9, 3, 9) ga je premagal Kitajec Xu Fei. Sara Tokić tretja na mladinskem WTT Youth Contenderju v Tunisu.

Na prvem turnirju v Dohi je bil v osmini finala za trenutno enajstega igralca svetovne lestvice, Darka Jorgića, usoden, An Jaenhyun iz Južne Koreje. Tudi na drugem turnirju mu je žreb v drugem krogu namenil igralca iz Azije, in sicer Xu Feija, ki je na svetovni lestvici sicer šele na 140. mestu, vendar v zadnjih letih ni prav veliko nastopal na mednarodnih turnirjih. V vseh treh nizih je bil boljši kitajski igralec, ki se je zasluženo uvrstil med 16 najboljših.

»Vsi kitajski igralci so kakovostni, pokazalo pa se je, da žal nimam dovolj kakovosti v žogicah, da bi jim lahko pariral. Občutil sem tudi manjšo utrujenost in nekako nisem prišel do svoje igre. V zadnjem času mi žreb resnično ni naklonjen, vendar to ne sme biti izgovor. V bližnji prihodnosti me čaka ligaško tekmovanje v nemški bundesligi,« je po prazu s Xu Feijem dejal 23-letni Hrastničan.

Žreb je pošteno zagodel tudi preostalim trem slovenskim predstavnikom na WTT Star Contenderju, ki so igrali v kvalifikacijah. Katarina Stražar in Ana Tofant sta med dvojicami v prvem krogu kvalifikacij naleteli na Huang Yi-Hua in Chen Szu-Yu. Tajvanki sta zmagali s 3:0 (4, 5, 3), v glavnem turnirju pa sta se že uvrstili v četrtfinale glavnega turnirja. V posamični konkurenci je v prvem krogu kvalifikacij Katarino Stražar s 3:0 (9, 9, 11) premagala Kitajka Geman Zong, Ano Tofant pa Romunka Adina Diaconu s 3:1 (2, -7, 8, 6), ki se je uvrstila v glavni turnir. Na previsoko oviro je v prvem krogu kvalifikacij naletel tudi povratnik po poškodbi. Deni Kožul, ki ga je z 0:3 (-5, -11, -12) izgubil proti Japoncu Yutu Kizukuriju.

Z novim odmevnih uspehom se je na mladinskem WTT Youth Contenderju v Tunisu izkazala Sara Tokić. Šele petnajstletna Novogoričanka, nečakinja Bojana Tokića, se je v mladinski konkurenci prebila do polfinala. Zaustavila jo je šele poznejša zmagovalka, Indijka Suhana Saini s 3:0 (5, 8, 8). Nekaj manj uspešna je bila v kategoriji U17. Po zmagi v svoji kvalifikacijski skupini in v osmini finala, je v četrtfinalu morala priznati premoč Turkinje Maram Zoghlami z 1:3 (-6, 7, -9, -11).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh