Alexis Lebrun boljši od Darka Jorgića

V prvem krogu turnirja WTT Champions Chongqing na Kitajskem, je Francoz Alexis Lebrun s 3:1 (-7, 2, 2, 5) premagal Darka Jorgića, ki je tako končal s tekmovanjem. Njegov naslednji turnir bi moral biti WTT Contender v Zagrebu, kamor je že uvrščen na glavni turnir, vendar je še vprašanje, ali bo tudi igral. V kvalifikacijah, 3. junija, bodo od slovenskih predstavnikov igrali še Deni Kožul, Peter Hribar, Ana Tofant, Sara Tokić in Lara Opeka.

V Chongqing na Kitajskem je spet zbrana vsa svetovna namiznoteniška elita, najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trenutno 18. na svetovni lestvici ITTF pa se je v prvem krogu pomeril s starejšim od bratov Lebrun, Alexisom, ki je na svetovni lestvici enajst mest za njim.

Začetek dvoboja je bila za 25-letnega Hrastničana obetaven, saj je povedel s 5:1, nato pa vodstva ni več izpustil iz rok. Štiri leta mlajši Francoz se mu je sicer približal na točko zaostanka (4:5), to pa je bilo z njegove strani tudi vse. Toda od drugega niza naprej Jorgiću ni šlo prav nič več od rok. V drugem nizu je Lebrun povedel s 4:0, vodil pa je tudi z 9:2, v tretjem pa celo z 10:0. Tudi v četrtem nizu je bil slovenski olimpijec v podrejenem položaju.

»Iskreno povedano, igral sem katastrofalno. Prvi niz je Alexis delal manjše napake, niti ga nisem pustil, da bi se razigral, v nadaljevanju pa je on dvignil raven svoje igre, jaz pa sem po dolgem času dobil z metlo po glavi. Ne vem, kdaj me je tako nekdo odnesel od mize. Poraz gor ali dol, morda je tako tudi boljše, kot da se matram iz kroga v krog. Že v zadnjih treh sezonah, z izjemo olimpijskega turnirja v Tokiu, v Aziji nisem pokazal dobrih iger, pa tudi na drugih mednarodnih turnirjih, z izjemo evropskega TOP16, ne igram dobro. Do zmag sem v glavnem prihajal s slabo igro in enkrat se je to moralo ustaviti,« Jorgić ni skrival razočaranja po gladkem porazu.

Že jutri se vrača domov in razmišlja, da bi odpovedal svoj nastop v Zagrebu. »Mislim, da bom moral do olimpijskih iger nekaj spremeniti, očitno je vsega preveč. Verjetno bom tudi Zagreb odpovedal, če se bo to sploh dalo. Malce me boli koleno, vendar to ni izgovor. Skušal se bom spočiti in se osredotočiti na turnir v Ljubljani, nato pa bom vse moči usmeril na olimpijske igre. Sploh se ne mislim več ukvarjati z lestvico, boril se bom samo, da popravim glavo in na OI pridem svež, spet tisti pravi Darko, ki smo ga gledali v Tokiu,« je še dodal Jorgić

Turnir WTT Contender v Ljubljani bo od 10. do 16. junija.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh