Cirkovce prekinile vladavino Savinje, ŠD SU tretjič zaporedoma

V odlični organizaciji NTK Savinja je bil v Lučah na sporedu zaključni turnir ekipnega kadetskega državnega prvenstva. Prvo mesto so pri kadetih osvojile Cirkovce, ki so tako prekinile štiriletno vladavino Savinje, ki je bila druga, tretja pa je bila Vrtojba. Pri kadetinjah je ŠD SU ponovil lanskoletno zmago, tako da je to zanj tretji zaporedni naslov, druga je bila Vesna, tretje pa Cirkovce.

Če so pri kadetinjah Novomeščanke prepričljivo osvojile naslov državnih prvakinj, je bilo veliko bolj napeto in dramatično pri kadetih. Vse tri prvouvrščene ekipe so imela po finalnem delu po dve zmagi in poraz, naslova državnih prvakov pa so se veselile Cirkovce, ki so se že v drugi predtekmovalni skupini v finalno prebile z dvema zmagama in porazom, vendar boljšo razliko v nizih od Savinje Žalca ZIT in Mengša, ki je moral igrati od petega do osmega mesta.

Cirkovčani so ekipno državno prvenstvo začeli z minimalnim porazom proti Mengšanom, ki so v drugem krogu s 3:5 izgubili proti domačinom prvenstva, v zadnjem krogu pa so s 5:3 premagali NTK B2. Prvouvrščene Cirkovce so po porazu v uvodnem krogu v drugem s 5:1 premagale NTK B2, nato pa v tretjem s 5:3 še Savinjo Žalec ZIT, ki je v finalni del prvenstva prenesla en poraz.

V prvi predtekmovalni skupini je bila prva Vrtojba, ki je dobila vse tri tekme, tudi odločilno za prvo mesto proti Arrigoniju s 5:4, Izolčani so bili s tem porazom drugi, od petega do osmega mesta pa so igrali Šentjošt, ki je do svoje edine zmage, prav tako s 5:4, prišel proti ekipi Savinja Žalec II.

V nedeljskem finalnem delu so se vse štiri tekme končale na tesno. Cirkovce so s 5:4 premagale Izolčane, Savinjčani pa so bili s 5:3 boljši od Vrtojbe, ki je v zadnjem krogu sicer s 5:4 premagala Cirkovce, vendar je bilo to na koncu dovolj le za tretje mesto, drugo pa je po zmagi s 5:4 proti Arrigoniju osvojila domača ekipa. Največ zaslug za zmagoslavje Cirkovčanov je imel Aleks Koren, ki je zaključni turnir končal s 14 zmagami in brez poraza.

Zadovoljni so Luče zapuščali tudi Šentjoščani, ki so osvojili končno peto mesto, šesti je bil Mengeš I, sedmi NTK B2 in osma Savinja Žalec II.

Novomeški ŠD SU pri kadetinjah ni imel prave konkurence. Še najbližje so jim bile Založanke, ki so jim v odločilni tekmi za prvo mesto odvzele dve igri, že v predtekmovalni skupini pa so do ene zmage prišle Cirkovce, ki so se tudi uvrstile v finalni del. V prvi predtekmovalni skupini je bil tretji NTK B2, četrti pa Arrigoni. Ker so bile v drugi predtekmovalni skupini le tri ekipe, je bilo že po dveh odigranih krogih jasno, da bosta v finalu igrali Vesna in Logatec, Preserjanke pa so šle v boj od petega do osmega mesta. V odločilni tekmi za prvo mesto so Založanke s 5:2 premagale Logatec.

Z zmago sta tako finalni del državnega prvenstva začela ŠD SU in Vesna, ki sta v prvi današnji tekmi prišla do novih zmag. Lažje delo so imele Novomeščanke, ki so Logatčanke premagale s 5:0, medtem ko je Vesna odpor Cirkovc zlomila šele v devetem dvoboju, v katerem je Tara Šesek premagala Aljo Kranjc. V tekmi za tretje mesto so Cirkovce s 5:3 premagale Logatec, v odločilni tekmi za naslov državnih prvakinj pa je bil ŠD SU s 5:2 boljši od Vesne. Najboljša posameznica ekipnega držvnega prvenstva je bila Neža Gazvoda, igralka ŠD SU, ki je dobila vseh deset dvobojev.

Peto mesto so na ekipnem državnem prvenstvu osvojile kadetinje Preserja zahvaljujoč najboljši razliki v nizih, šesti je bil NTK B2, sedmi pa Arrigoni.

Končni vrstni red

Kadeti: 1. Cirkovce (Aleks Koren 14:0, Vitan Plajnšek 7:7, Jakob Plajnšek 2:7, Taik Širec 0:4), 2. Savinja Žalec ZIT (Aleks Koželj 11:3, Urban Zavašnik 1:4, Aljaž Brezovnik 10:4, Bine Žličar 0:5, Vid Semprimožnik 0:2), 3. Vrtojba (Aleksander Miščević 8:3, Mitja Erzetič 8:4, Filip Miščević 7:6), 4. Arrigoni (Luka Čačić Blažek 13:1, Ji Kejun 6:8, Filip Margon(3:10), 5. Šentjošt (Svit Kadunc 8:5, Vid Matija Klančar 7:3, Maks Maček 3:7, Rok Košir 0:2), 6. Mengeš I (Lovro Križnič 9:5, Žan Šarc 6:6, Jaka Rutar 5:7), 7. NTK B2 (May Bočko 9:3, David Zrnić 1:10, Urban Ekar 1:10), 8. Savinja Žalec II (Jaka Kranjc 5:6, Tiber Turnšek Kovač 3:5, David Novak 1:7, David Marčeta 0:6, Žan Žličar 0:1).

Kadetinje: 1. ŠD SU (Neja Gazvoda 7:1, Neža Gazvoda 10:0, Neja Košir 4:1, Karin Slatinšek 4:3), 2. Vesna (Laura Rahotin Pavič 8:3, Klara Rahotin Pavič 5:3, Tara Šesek 3:6, Ema Kaluža 0:1), 3. Cirkovce (Sara Erhatič 12:2, Pia Kundih 7:6, Alja Kranjc 1:7, Neli Koren 0:3), 4. Logatec (Pia Stojaković 2:5, Aleksandra Livnjak 4:4, Lara Žnidaršič 4:5, Hana Lukančič 0:1), 5. Preserje (Viktorija Lakner 8:2, Tjaša Rus 2:7, Lara Šedivi 1:8), 6. NTK B2 (Kaja Drljača 3:6, Maruša Arnež 7:4, Metka Marcen 1:7), 7. Arrigoni (Sofija Žužek 2:0, Meta Ivančič 2:1, Ana Božeglav 1:2, Dunja Žužek 0:1).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh