Četverica v Sarajevo

V Sarajevu bo od 29. aprila do 3. maja potekal ETTU Europe Youth Series 2024, na katerem bodo v kategoriji do 15 let nastopili tudi štirje slovenski predstavniki, in sicer sestri Neža in Neja Gazvoda (obe ŠD SU) ter Aleks Koren (Cirkovce) in Aleks Koželj (Savinja). Z njimi bo Vesna Ojsteršek.

Četverica se bo v glavno mesto Bosne in Hercegovine podala v nedeljo, prve tekme pa jih čakajo v ponedeljek. V kategoriji do 15 let je prijavljeno po 56 igralk in igralcev, v kategoriji do 13 let, kjer Slovenije ne bo imela svojih predstavnikov, pa 22 igralcev in 20 igralk.

V kategoriji do 15 let je pri fantih prvi nosilec Romun Robert Alexandru Istrate, drugi Slovak Pavol Kokavec in tretji Aleks Pakula iz Poljske. Aktualni kadetski državni prvak, Aleks Koren, je na 21. mestu med prijavljenimi, Aleks Koželj, ki je bil na državnem prvenstvu v Kidričevem tretji, pa na 33. mestu.

Pri kadetinjah je prva nosilka Madžarka Nora Dohoczki, druga Poljakinja Katarzyna Rajkowska, tretja pa še ena Madžarska, Sophie Barcsai. Sestri Gazvoda, ki sta bili v Kidričevem na prvem in drugem mestu, sta pri dnu nosilk, Neja je na 53. mestu, Neža pa mesto za njo.

Ob posamični konkurenci bodo nastopili tudi v ekipni konkurenci, kjer bodo v ekipi fantje in dekleta, prav tako pa tudi v dvojicah.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh