Calderano še enkrat boljši od Jorgića

Brazilec Hugo Calderano je v osmini finala svetovnega prvenstva v Houstonu, s 4:1 (8, -6, -3, -11, -2) premagal najboljšega slovenskega igralca, Darka Jorgića. Tretje postavljeni nosilec svetovnega prvenstva, sicer četrti igralec svetovne lestvice ITTF, je bil pred dobrima dvema mesecema boljši od Hrastničana tudi v finalu turnirja WTT Star Contender v Dohi.

Že z uvrstitvijo v osmino finale je 23-letni Jorgić dosegel svoj najboljši rezultat na svetovnih prvenstvih, njegova želja pa je bila, da bi naredil še korak naprej. Po prvem nizu je nekoliko zadišalo po tem, da bi dve leti starejšemu Brazilcu vrnil za nedavni poraz v Dohi, toda nadaljevanje dvoboja ni bilo več tako uspešno za aktualnega slovenskega državnega prvaka, ki je ravnotežje spet vzpostavil v četrtem nizu. Po nekoliko nesrečno izgubljenem nizu v napeti končnici je peti minil popolnoma v znamenju Calderana.

»Pred začetkom svetovnega prvenstva sem dejal, da bom vesel, če se prebijem med najboljših šestnajst, toda ko to dosežeš, želiš še več in ko pride do poraza, si seveda razočaran. Še zlasti, ko izgubiš od igralca, ki si ga že premagal. Ampak končalo se je, kot se je in Calderanu lahko samo čestitam. Prvi niz sem morda res odigral dobro, čutiš sem žogico, imel sem občutek za igro, ki se je v nadaljevanju razpadla. Calderano je začel igrati bolje, držal me je na kratko, da nisem bil preveč agresiven. Ob tem sem spet delal napake, ki jih že nekaj časa nisem delal, pa tudi žogice po mojih začetnih udarcih so bili previsoki, tako da je bil lahko že od začetka aktiven z ‘banano’ in me tako premagal. V četrtem nizu sem še imel priložnost, da izenačim na 2:2, toda kaj, ko sem zgrešil šest, sedem prvič žogic na njegov servis, tega pa se proti tako kakovostnemu igralcu ne sme zgoditi. Že od začetka turnirja sem iskal prav formo, nisem odigraval tistega, kar znam. Res je, da mi mize in žogice niso odgovarjale, ampak vsi igralci imajo iste pogoje,« je po porazu povedal Jorgić, ki si je že postavil nove izzive. »Vesel sem sicer uvrstitve med najboljših 16, vendar se ne želim ustaviti samo pri tem. Moral bom še več in bolj intenzivno trenirati, morda iti tudi na kakšen trening v Azijo, s hitrejšimi žogicami, hitrejšimi igralci in od mene bo odvisno, ali bom naredil preskok ali ne.«

Z Jorgićevim porazom so se končali letošnji slovenski nastopi na svetovnem prvenstvu. Pred njim je v prvem krogu izpadel Deni Kožul, ki je ob bolečinah v kolenu moral priznati premoč Japonca Masatake Morizona, v drugem krogu moških dvojic pa sta bila Belgijca Florent Lambiet in Martin Allegro, sicer varovanca Bojana Tokića, boljša od Jorgića in Kožula.

Ob Calderanu so se v četrtfinale moškega posamičnega svetovnega prvenstva uvrstili še Kitajci Zhendong Fan, Gaoyuan Lin in Jingkun Liang, največje presenečenje turnirja Šved Truls Moregard, Nigerijec Quadri Aruna, Nemec Timo Boll in Američan Kanak Jha.

Prihodnje svetovno prvenstvo bo že čez tri leta v Busanu v Južni Koreji.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh