Brin Vovk Petrovski v Lignanu do četrtfinala

Na turnirju WTT Youth Contender v Lignano Sabbiadoru se je od slovenskih predstavnikov najbolj izkazal Brin Vovk Petrovski, ki se je v kategoriji do 19 let uvrstil v četrtfinale. Na glavnem turnirju je v isti kategoriji igral še Miha Podobnik, ki je z Vovkom Petrovskim v kategoriji do 17 let izpadel v drugem krogu, v kategoriji do 15 let je Aleks Koren izpadel v prvem krogu, v kategoriji do 13 let pa v drugem. V sredo bodo tekmovanje začele tudi dekleta.

Svojo dobro formo je Brin Vovk Petrovski potrdil že v kvalifikacijski skupini, v kateri je z dvema zmagama osvojil prvo mesto. Na glavnem turnirju je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 3:0 (5, 8, 8) premagal Francoza Adriena Cotona, v osmini finala pa s 3:2 (-4, 9, 3, -5, 6) Čeha Stepana Brhela. V četrtfinalu je proti Kazukiju Yoshiyami bil na pragu zmage v prvem nizu, ki ga je izgubil na razliko, v drugem in tretjem pa je bil ves čas boljši Japonec, ki je na koncu slavil s 3:2 (11, 7, 3).

Nekaj več je v kvalifikacijski skupini imel Miha Podobnik, ki se je na glavni žreb uvrstil z zmago in porazom. V tekmi, polni preobratov, je v prvem krogu moral priznati premoč domačina Federica Vallina, ki je zmagal s 3:2 (11, 4, -9, -8, 4) premagal domačin Federico Vallino. V kategoriji do 19 let je nastopil še Domen Hohnjec, še tretji član Savinje, ki je po dveh porazih obstal v kvalifikacijah.

V kategoriji do 17 let je v kvalifikacijah obstal Luka Jokić, medtem ko sta se z dvema zmagama na glavni turnir uvrstila Vovk Petrovski in Podobnik, ki je v prvem krogu s 3:2 (-9, 6, -9, 9, 5) premagal Francoza Huga Lapina, v drugem krogu pa je izgubil proti Japoncu Hinata Mochida z 1:3 (8, -7, -5, -). Že v prvem krogu je Vovka Petrovskega z 2:3 (10, -5, 5, -9, -8) zaustavil domačin Giacomo Izzo.

V kategoriji do 15 let se je na glavni turnir z zmago in porazom uvrstil Aleks Koren, kjer ga je v prvem krogu s 3:2 (8, 6, -9, -6, 8) zaustavil domačin Nicholas Fama. Brez glavnega turnirja je ostal Jokić.

Koren je v kvalifikacijah dobro igral tudi v kategoriji do 13 let, potem ko je bil v prvem krogu prost, pa je v drugem izgubil proti Čehu Ondreju Moraveku z 0:3 (-8, -7, -7).

Pod vodstvom Miroslava Tokića bodo od jutri naprej v Lignanu v kategoriji do 19 let igrali Enya Moltara in Polona Horvat, v kategoriji do 17 let Enya Moltara in Lana Slatinšek ter v kategoriji U-15 Lana Slatinšek.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh