Brin Vovk Petrovski v Havirovu do četrtfinala U19

Na mladinskem turnirju WTT Youth Contender v Havirovu na Češkem je v prvem delu tekmovanja od slovenskih predstavnikov najboljši rezultat dosegel Brin Vovk Petrovski, ki se je v kategoriji do 19 let uvrstil v četrtfinale.


Pod vodstvom Jake Golavška, v. d. selektorja za kadete in mladince je v maloštevilni slovenski ekipi najbolj navdušil Brin Vovk Petrovski. Savinjčan je bil v prvem krogu s 3:2 boljši od Čeha Daniela Kostala, v drugem je prav tako s 3:2 ugnal Nemca Wima Werdonschota, v osmini finala pa s 3:1 še Slovaka Samuela Paluseka. V napetem in izenačenem obračunu ga je v četrtfinalu s 3:2 (8, -8, 12, -8, 9) zaustavil Francoz Clement Laine-Campino. Aktualni slovenski mladinski prvak, Miha Podobnik, je v prvem krogu z 2:3 izgubil proti Abdullu Mamayu iz Kazahstana, medtem ko je bil za Domna Hohnjeca v prvem krogu previsoka ovira Američan Nandan Naresh s 3:0.

Tudi v kategoriji do 17 let sta Vovk Petrovski in Podobnik igrala na glavnem turnirju. Oba sta bila v prvem krogu prosta, nato pa je Vovka Petrovskega s 3:0 premagal Poljak Mateusz Sakowicz, Podobnika pa Francoz Laine-Campino s 3:1. Brez nastopa na glavnem turnirju je ostal Luka Jokić, ki pa je bil zato bolj uspešen v kategoriji do 15 let, v kateri je konec aprila v Osijeku prišel do polfinala. Žal ga je v Havirovu v drugem krogu s 3:0 premagal Francoz Mathan Pilard, v prvem pa je mladi Mengšan s 3:0 premagal Madžara Zsomborja Fegyverja. V kvalifikacijah je obstal Aleks Koren, ki je brez nastopa na glavnem turnirju ostal tudi v kategoriji do 13 let, čeprav je v kvalifikacijski skupini trikrat zmagal in le enkrat izgubil.

V četrtek bodo v Havirovu na sporedu dvoboji v mešanih dvojicah, saj bodo tekmovanje začela tudi dekleta. Pod vodstvom v. d. selektorja za kadetinje in mladinke, Uroša Slatinška, bodo slovenske barve branile Sara Tokić in Enya Moltara v kategoriji do 19 let, obe bosta ob Lani Slatinšek in Viti Kocjančič igrali tudi v kategoriji do 17 let, medtem ko Slatinškovo in Kocjančičevo čakajo še dvoboji v kategoriji do 15 let.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh