Brez presenečenj v zadnjem krogu rednega dela prvenstva

S tekmami 18. kroga 1. SNTL za moške in 14. kroga 1. SNTL za ženske se je končal redni del državnega prvenstva. V zadnjem krogu so v prvi moški ligi vse štiri vodilne ekipe prišle do zmage, ŠD SU, Inter Diskont I, Maribor in Kema Murexin prišle do zmage, tako da bodo igrale tudi v polfinalu končnice, izpadla bo Vesna I, Tempo pa čakajo kvalifikacije za obstanek v ligi. Brez poraza je redni del tekmovanja v prvi ženski ligi končal Kajuh-Slovan, v končnici pa bodo igrali še Kema Murexin, Inter Diskont in Arrigoni, ki je bil v zadnjem krogu prost.

V zadnjem krogu rednega dela prvenstva je vodilni ŠD SU v pomlajeni zasedbi igral v Velenju, prvič je priložnost v članski konkurenci dobil Maj Murn, vendar je navkljub temu premagal Tempo. Velenjčani bi si ob morebitni zmagi zagotovili kvalifikacije za obstanek v ligi, vendar so vseeno morali priznati premoč ekipi ŠD SU, ki je po dveh zmagah Jureta Slatinška in eni Jožka Omerzela, ki je bil v dvojicah uspešen še z Urošem Slatinškom, slavil s 4:2. Za Velenjčane sta po enkrat zmagala Andrej Godec in Patrik Videc, blizu uspeha pa je bil proti Omerzelu Miha Kljajič, saj je že vodil z 2:0 v nizih.

Drugouvrščeni Inter Diskont I je doma s 4:2 premagal Mengeš I. Z dvema zmagama se je izkazal Mitja Horvat, s po eno pa sta bila uspešna še Žiga Kristijan Žigon in Darko Jamšek. Za goste je do dveh zmag prišel Klemen Jazbič, ki je v posamičnem dvoboju ugnal Andreja Bača, slavil pa je še v dvojicah z Andražem Avbljem. S 4:0 sta slavila tretjeuvrščeni Maribor in četrtouvrščena Kema Murexin. Mariborčani so bili boljši od Krke I po zmagah Matevža Črepnjaka, Gregorja Komaca in Tomaža Roudija ter dvojice Komac in Črepnjak.

Kema Puconci, ki bo še dvaindvajsetič zaporedoma igrala v končnici. Redni del prvenstva je končala na četrtem mestu, v zadnjem krogu pa tekme z Vesno I, ki ni prišla v Puconce, ni odigrala, tako da so Založani ob eno točko, kar posledično pomeni, da bodo v prihodnji sezoni igrali v 2. SNTL. V kvalifikacije za obstanek v ligi pa bo šel velenjski Tempo, ki bi bil drugače za Založani.

Na petem mestu je prvenstvo končala Savinja I, ki je bila doma s 4:1 boljša od Kajuh-Slovana. Mladi Brin Vovk Petrovski je ob dveh posamičnih zmagah z Maticem Čoparjem zmagal tudi v dvojicah, eno zmago pa je dodal še Jaka Golavšek, medtem ko je bil za Ljubljančane uspešen le Andraž Novak.

Para polfinala končnice sta: ŠD SU – Kema Murexin, ki sta lani igrala v finalu, slavili so Novomeščani ter Inter Diskont – Maribor, ki sta se v polfinalu pomerila tudi predlani. Prve tekme bodo na sporedu v sredo, 10. maja, druge 13. maja in morebitne tretje 17. maja.

Izidi 18. kroga 1. SNTL za moške

Kajuh-Slovan tudi za konec z maksimalno zmago

Tudi v zadnjem krogu rednega dela prvenstva je Kajuh-Slovan do zmage prišel s 4:0. V dvanajstih tekmah so Kodeljevčanke, ki tudi branijo naslov, izgubile le pet dvobojev, kara smo govori o njihovi premoči. V zadnjem krogu so Enya Moltara, Lara Opeka in Tjaša Novak ter dvojica Moltara in Opeka premagale Letriko, za katero pa ni igrala Sara Tokić.

Kema Murexin, ki se je v končnico uvrstila kot drugouvrščena ekipa, je bila s 4:2 boljša od Cirkovc. Z dvema zmagama se je izkazala Ana Kovačec, s po eno pa Blažka Harkai in Ema Crnkovič, za gostje je posamični dvoboj dobila Katja Kranjc, ki je bila nato uspešna še v dvojicah, kjer je igrala z Ino Unger.

S 4:2 je doma zmagal tudi Inter Diskont, ki je bil boljši od Logatca. Za tretjeuvrščene Ravenčanke je trikrat zmagala Polona Horvat, ki je ob dveh posamičnih zmagah dobila tudi dvoboj v dvojicah, igrala je z Leo Kadiš, ki je slavila tudi v enem posamičnem obračunu. V gostujoči ekipi je obakrat zmagala Nina Zupančič.

Polfinalna para končnice sta Kajuh-Slovan – Arrigoni in Kema Murexin – Inter Diskont. Prve tekme bodo na sporedu v sredo, 10. maja, druge 13. maja in morebitne tretje 17. maja.

Izidi 14. kroga 1. SNTL za ženske

Sobota brez poraza v 1. SNTL za moške

Sobočani so z dvema zmagama v zadnjem krogu, najprej s 6:0 proti Iliriji in nato s 6:3 še proti Logatcu, samo potrdili prvo mesto v 2. SNTL za moške in se po nekaj letih spet vrnili med najboljše slovenske namiznoteniške klube. Za Sobočane so igrali Gregor Zafoštnik, Bojan Ropoša, Gregor Kocuvan, Luka Šantavec in Janko Öri. V kvalifikacije za uvrstitev v 1. SNTL se je uvrstil Arrigoni, ki je za točko prehitel Savinjo Plasard II. Izpadel je Logatec, kvalifikacije za obstanek v ligi pa čakajo Ptujčane, ki bodo igrali s poražencem finala končnice v 3. SNTL. Prvi finalist so že Cirkovce, v drugem polfinalnem obračunu pa je Savinja III v gosteh premagala ekipo B2 I Bendl.

Izidi 10. kroga 2. SNTL za moške

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh