Brez poraza samo še Savinja I

V zaostali tekmi sedmega kroga je Savinja I v gosteh premagala ŠD SU s 4:0 in je tako po osmih odigranih krogih edina ekipa, ki v 1. SNTL za moške še ni izgubila. Prav tako s 4:0 je v nedeljo Maribor v zadnji tekmi osmega kroga slavil v Mengšu.

Dober predstave mlade ekipe iz Luč se nadaljujejo. Varovanci Jake Golavška, ki so prav vsi igrali na nedavnem svetovnem prvenstvu za mladince in kadete, Novomeščanom, ki v dozdajšnjih sedmih tekmah prav tako še niso izgubili, niso prepustili niti enega dvoboja. Delo jim je bilo nekoliko olajšano, saj je najboljši igralec ŠD SU, Uroš Slatinšek z Jožkom Omerzelom igral le v dvojicah, kjer sta morala priznati premoč Mihe Podobnika in Brina Vovka Petrovskega (1:3), prav tako ni igral Jure Slatinšek. Tako je v posamičnih dvobojih Vovk Petrovski s 3:0 premagal Maja Murna, prav tako s 3:0 je bil Podobnik boljši od Marka Gazvode, najbolj izenačen pa je bil dvoboj med Omerzelom in Domnom Hohnjecem, ki ga je s 3:2 (-7, -8, 9, 8, 10) dobil Savinjčan.

Do zanesljive zmage so v Mengšu prišli tudi aktualni slovenski državni prvaki. Gregor Komac in Tomaž Roudi sta bila s 3:0 boljša od Andraža Avblja in Klemna Jazbiča v dvojicah, Komac je nato s 3:2 premagal Avblja, s 3:1 je proti Aljažu Goltniku slavil Matevž Črepnjak, s 3:0 pa se je zmage proti Jazbiču veselil še Roudi.

Vrstni red po osmih odigranih krogih v 1. SNTL za moške: 1. Savinja I 16, 2. ŠD SU 14, 3. Mura Sobota I 12, 4. Maribor 12, 5. Kema Murexin I 8, 6. Fužinar Inter Diskont 6, 7. Krka 6, 8. Mengeš 4, Tempo 2, Kajuh-Slovan 0.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh